• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 19. jūnija noteikumi Nr. 262 "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 15.augusta noteikumos Nr.282 "Olu produktu aprites noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2001., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25588

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.263

Meža aizsargjoslu ap pilsētām noteikšanas metodika

Vēl šajā numurā

22.06.2001., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 262

Pieņemts: 19.06.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.262

Rīgā 2001.gada 19.jūnijā (prot. Nr.28, 11.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 15.augusta noteikumos Nr.282 "Olu produktu aprites noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma
8.panta otro daļu un 13.panta trešo daļu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 15.augusta noteikumos Nr.282 "Olu produktu aprites noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 292./295.nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Šie noteikumi neattiecas uz:

3.1. patēriņam sagatavotiem pārtikas produktiem, kuru sastāvā ir šo noteikumu prasībām atbilstoši olu produkti;

3.2. mazumtirdzniecībā vai sabiedriskā ēdināšanā iegūtiem olu produktiem, kas paredzēti citu pārtikas produktu ražošanai un pēc iegūšanas nekavējoties tiek realizēti tieši patērētājam, kā arī uz olu produktiem, kurus pēc iegūšanas nekavējoties patērē vai bez glabāšanas realizē tieši patērētājam.";

1.2. izteikt 6.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. telpu olu produktu termiskai apstrādei. Olu produktu termisko apstrādi, izmantojot slēgto pasterizācijas metodi, drīkst veikt telpā, kurā atrodas olu satura iegūšanas, čaumalu un olu membrānu atdalīšanas iekārtas;";

1.3. aizstāt 6.16.apakšpunktā vārdus "telpu vai ar mazgājamu, dezinficējamu, ūdeni un taukus necaurlaidīgu materiālu nodalītu vietu" ar vārdiem "telpu vai no atmosfēras iedarbības un piesārņojuma pasargātu nojumi";

1.4. izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Olas līdz pārstrādei glabā šo noteikumu 6.2.apakšpunktā minētajā telpā.";

1.5. papildināt 27.punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Olas pēc mazgāšanas un dezinficēšanas noskalo ar dzeramo ūdeni un nosusina.";

1.6. svītrot 29.punktu;

1.7. izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

"35. Šo noteikumu 36.punktā minētos rādītājus nosaka akreditēta laboratorija.";

1.8. aizstāt 36.1., 36.2. un 36.3.apakšpunktā vārdus "sausās vielas paraugā" ar vārdu "sausnā";

1.9. aizstāt 36.3.apakšpunktā vārdu "skābeņskābes" ar vārdu "dzintarskābes";

1.10. papildināt 53.3.apakšpunktu aiz vārda "galamērķi" ar vārdiem "kā arī saņēmēja vārdu (nosaukumu) un adresi";

1.11. svītrot 54.3.apakšpunktā vārdus "ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) eksportē olu produktus";

1.12. papildināt 58.punktu aiz vārda "eksportam" ar vārdiem "uz Eiropas Savienības dalībvalstīm";

1.13. papildināt noteikumus ar 58.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"58.3. noteikt ne retāk kā reizi nedēļā šo noteikumu 36.1.apakšpunktā minētos rādītājus katrai olu produktu partijai un 36.2. un 36.3.apakšpunktā minētos rādītājus — pirms termiskās apstrādes.";

1.14. papildināt noteikumus ar 61.punktu šādā redakcijā:

"61. Noteikumu 58.3.apakšpunkts stājas spēkā ar 2002.gada 1.martu."

2. Noteikumu 1.3.apakšpunkts stājas spēkā ar 2001.gada 1.septembri.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Zemkopības ministrs A.Slakteris

Noteikumi stājas spēkā ar 2001.gada 23.jūniju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!