• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 19. jūnija noteikumi Nr. 257 "Noteikumi par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma programmām un deklarācijām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2001., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25583

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.258

Noteikumi par atkritumu klasifikatoru un īpašībām, kuras padara atkritumus bīstamus

Vēl šajā numurā

22.06.2001., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 257

Pieņemts: 19.06.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.257

Rīgā 2001.gada 19.jūnijā (prot. Nr.28, 6.§)

Noteikumi par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošuma programmām un deklarācijām

Izdoti saskaņā ar likuma "Par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu" 5. un 9.pantu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. hidroelektrostaciju (turpmāk — HES) hidrotehnisko būvju drošuma programmā (turpmāk — programma) ietveramo pasākumu kompleksu HES hidrotehnisko būvju stāvokļa novērošanai un pārbaudīšanai un drošas ekspluatācijas kritērijus, kā arī to izstrādāšanas, apstiprināšanas un izpildes kontroles kārtību;

1.2. HES hidrotehnisko būvju drošuma deklarācijas (turpmāk — deklarācija) saturu, iesniegšanas termiņus un kārtību.

2. HES valdītājs nodrošina programmas izstrādi un saskaņo to ar pašvaldībām, kuru teritorijās atrodas HES hidrotehniskās būves un objekti, kurus var ietekmēt avārija, kā arī ar Zemkopības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Iekšlietu ministrijas noteiktām institūcijām.

3. Izstrādāt programmu ir tiesības juridiskām un fiziskām personām, kurām saskaņā ar Būvniecības likumu ir tiesības nodarboties ar HES hidrotehnisko būvju projektēšanu. Programmu izstrādā atbilstoši šo noteikumu 1.pielikumam.

4. Valsts būvinspekcija mēneša laikā pēc programmas saņemšanas izvērtē programmā ietverto pasākumu kompleksu, kā arī to apstiprina, ja programmā ietvertais pasākumu komplekss nodrošina HES hidrotehnisko būvju drošumu.

5. Valsts būvinspekcija neapstiprina programmu, ja tajā ietvertais pasākumu komplekss nenodrošina HES hidrotehnisko būvju drošumu. Šādā gadījumā Valsts būvinspekcija sniedz HES valdītājam rakstisku atzinumu.

6. Ja būtiski mainās hidrotehnisko būvju ekspluatācijas apstākļi vai HES hidrotehnisko būvju tehniskais stāvoklis, kā arī ja tiek noteikti atšķirīgi drošuma uzraudzības pasākumi, programmā veic nepieciešamās izmaiņas tādā pašā kārtībā, kāda ir noteikta jaunas programmas izstrādei. Precizēto programmu apstiprina Valsts būvinspekcija.

7. Izstrādāt deklarāciju ir tiesības juridiskām un fiziskām personām, kurām ir tiesības nodarboties ar HES hidrotehnisko būvju projektēšanu. Deklarāciju izstrādā atbilstoši šo noteikumu 2.pielikumam.

8. HES valdītājs apstiprina deklarāciju un iesniedz to Valsts būvinspekcijā:

8.1. līdz 1.jūnijam (par iepriekšējo kalendāra gadu) — "A" drošuma klases būvēm;

8.2. trīs mēnešus pirms HES hidrotehnisko būvju drošuma sertifikāta derīguma termiņa beigām (par laikposmu no sertifikāta saņemšanas) — "B" un "C" drošuma klases būvēm.

9. Programmu un deklarāciju HES valdītājs sastāda divos eksemplāros. Viens eksemplārs glabājas pie HES valdītāja, otrs — Valsts būvinspekcijā. HES valdītājs apstiprinātās programmas D daļas 2.1. un 2.5.apakšpunktā norādīto informāciju iesniedz pašvaldībās, kuru teritorijās atrodas HES hidrotehniskās būves un objekti, kurus var ietekmēt avārija.

10. Izdevumus, kas saistīti ar programmas izstrādi, tās izpildi, kā arī deklarācijas sastādīšanu, sedz HES valdītājs.

11. Programmā ietverto pasākumu kompleksa izpildi un drošas ekspluatācijas kritēriju ievērošanu, kā arī deklarāciju laicīgu iesniegšanu kontrolē Valsts būvinspekcija.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs V.Makarovs

 

 

11257 COPY.GIF (58573 BYTES)

12257 COPY.GIF (102971 BYTES)

13257 COPY.GIF (159668 BYTES)

14257 COPY.GIF (49905 BYTES)

21257 COPY.GIF (95684 BYTES)

22257 COPY.GIF (45581 BYTES)

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!