• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pedagogu jaunajām algām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta dienesta informācija Nr.40/577-5150

Par starptautiska dokumenta spēkā esamību

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pedagogu jaunajām algām

No šā gada 1.jūlija līdz 1.septembrim pedagogu darba samaksa par vienu likmi pieaugs vidēji līdz 20 latiem. No 1.jūlija tā pieaugs vidēji par 6 latiem, bet no 1.septembra — vēl vidēji par 13 latiem.

1.jūlijā pedagogiem algas tiks palielinātas, pamatojoties uz minimālās darba algas paaugstināšanu valstī par 10 latiem, un tā sasniegs 60 latus mēnesī. Savukārt 1.septembrī pedagogu darba algas pieaugs atbilstoši valdībā akceptētajam pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafikam.

V aldība šā gada 12.jūnijā akceptēja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Grozījumi MK 2000.gada 15.februāra noteikumos Nr.73 "Pedagogu darba samaksas noteikumi"", kas paredz paaugstināt pedagogu algas no 1.jūlija par 2–10 latiem un no šā gada 1.septembra par 13 latiem.

Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie grozījumi "Pedagogu darba samaksas noteikumos" paredz, ka no 1.septembra pedagogam ar augstāko izglītību par likmi amatalga no 97 latiem pieaugs līdz 113 latiem. Pedagogs ar vidējo vispārējo vai profesionālo vidējo izglītību saņems nevis 52, bet gan 75 latus. Turpretim pedagogs ar izglītību, kas iegūta pēc vidējās izglītības ne mazāk kā trīs gadus augstskolā līdz 1995.gadam, vai pedagogs, kurš apgūst pedagoģisko izglītību, līdzšinējo 76 latu vietā saņems 94 latus.

Ilze Āķe, Izglītības un zinātnes ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!