• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu valsts pārvaldes modernizācijas koncepciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas sertifikātu tirgū veikto darījumu apjomi

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu valsts pārvaldes modernizācijas koncepciju

Izvērtējot darba grupas izstrādāto e–pārvaldes koncepciju, Ekonomikas ministrija secina: ir izveidojusies situācija, ka izstrādāti vairāki savā starpā nesaistīti dokumenti par valsts pārvaldes modernizāciju: e-pārvaldes koncepcija, valsts pārvaldes reformas stratēģija, administratīvi teritoriālās reformas projekts. Arī Saeima strādā pie izmaiņām valsts pārvaldes likumos.

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju attīstība dod iespēju izveidot šodienas un nākotnes sabiedrības zināšanu līmenim un konkurētspējīgas tautsaimniecības prasībām atbilstošu valsts pārvaldes modeli, kas ļaus nodrošināt demokrātijas līmeņa būtisku pieaugumu, sabiedrības aktīvas līdzdalības iespēju valsts pārvaldē, kā arī valsts un pašvaldību pakalpojumu augstu kvalitāti.

Šo mērķu sasniegšanai informācijas tehnoloģiju iespējas jāpielieto esošo valsts pārvaldes principu, procesu un procedūru kvalitatīvai izmaiņai. Tās jāizmanto kā līdzeklis un instruments valsts pārvaldes un valsts/ pašvaldību institūciju darbības modernizācijai.

Neapšaubāmi visos minētajos dokumentos ir daudz labu iedeju, bet galvenā problēma ir tā, ka nav vienota skatījuma par valsts pārvaldes modernizāciju kopumā. Katrā izstrādātajā dokumentā tiek piedāvāts skatījums savā atšķirīgā rakursā. Pārējie dokumenti, kas saistīti ar valsts pārvaldes reformu, ir tikai minēti, bet netiek analizēta to savstarpējā atbilstība, līdz ar to netiek sasniegts iespējamais rezultāts.

Tāpēc Ekonomikas ministrija uzskata, ka jāizveido dažādu jomu augstas kvalifikācijas ekspertu (politiķu, ekonomistu, juristu, informātiķu, sabiedrības un uzņēmēju pārstāvju) darba grupa, kas izstrādātu vienotu valsts pārvaldes modernizācijas koncepciju, izmantojot minētajos dokumentos esošās labās iestrādnes.

Kaspars Paupe, EM Informācijas tehnoloģiju un sabiedrisko attiecību departamenta direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!