• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente Austrijā: - tiekoties ar Austrijas valdības pārstāvi ES paplašināšanās jautājumos - sniedzot interviju Austrijas laikrakstam "Die Presse". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums kopējā ir vairāk nekā atšķirīgā

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente Austrijā:

— tiekoties ar Austrijas valdības pārstāvi ES paplašināšanās jautājumos

Valsts prezidente vakar, 19.jūnijā, tikās ar Austrijas valdības pilnvaroto pārstāvi Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumos Erhardu Buseku.

Sarunas laikā E.Buseks informēja V.Vīķi–Freibergu, ka no šā gada 26. līdz 28.novembrim Austrijā notiks īpaši Baltijas valstīm veltīta konference, kuras mērķis ir informēt Austrijas sabiedrību par Baltijas valstīm kā nākamajām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Pēc viņa sacītā, šo forumu apmeklēs Austrijas valdība, un to plāno apmeklēt arī Austrijas prezidents.

V.Vīķe-Freiberga un E.Buseks runāja par demokrātisku nepieciešamību izvērst sabiedrības informēšanas kampaņu par pašreizējām un turpmākām ES dalībvalstīm. Tika pārrunāts ES paplašināšanās process. Prezidente apstiprināja, ka Latvija vēlas pabeigt iestāšanās sarunas ES 2002.gada beigās. E.Buseks atzinīgi novērtēja Latvijas panākto progresu.

Abas puses pārrunāja Austrijas un Latvijas sadarbību iekšlietu un tieslietu jomā, kā arī likumdošanu, kas ietilpst Šengenas līgumā.

V.Vīķe-Freiberga un E.Buseks atzinīgi novērtēja Austrijas iekšlietu ministra Ernsta Štrāsera vizīti Latvijā šonedēļ.

Sarunas dalībnieki pārrunāja arī situāciju Balkānos un Baltijas jūras reģionā. Runājot par Baltijas jūras valstu sadarbību, prezidente atzīmēja, ka Latvija ir ieinteresēta ciešāk sadarboties ar Krievijas Eiropas daļas reģionu, tai skaitā ar Kaļiņingradas apgabalu.

— sniedzot interviju Austrijas laikrakstam "Die Presse"

Vakar Valsts prezidente arī sniedza interviju vienam no ietekmīgākajiem Austrijas laikrakstiem "Die Presse".

Valsts prezidente atbildēja uz jautājumiem par Latviju uz Starptautiskās drošības politikas skatuves saistībā ar Latvijas centieniem iestāties NATO un ES. Tika pārrunāta arī pagātnes apzināšana. Prezidente stāstīja par vēstures komisijas darbību, uzsverot, ka tā pēta divu totalitāro režīmu noziegumus pret Latviju un tās iedzīvotājiem. Tajā pašā laikā prezidente uzsvēra, ka pasaulē jāvairo izpratne par Baltijas valstu iedzīvotāju deportācijām, kas tika veiktas 1941.gada 14.jūnijā un arī vēlākos gados. Prezidente arī uzsvēra, ka jāpaplašina debates gan ES dalībvalstu, gan kandidātvalstu sabiedrībās par jaunās Eiropas nākotni.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!