• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas aizsardzības spēku atbalstu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2001., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25463

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz Austriju mēs raugāmies kā uz draugu

Vēl šajā numurā

20.06.2001., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas aizsardzības spēku atbalstu Latvijai

Pirmdien, 18. jūnijā, uz četrām dienām Rīgā Vācijas-Latvijas 2001. gada sadarbības līguma ietvaros ieradās Vācijas Aizsardzības ministrijas Bundesvēra sanitārā dienesta delegācija, kuru vada ģenerālleitnants Karls V.Demmers ( Karl W.Demmer ).

Vācijas Aizsardzības ministrijas delegācija tiksies ar Aizsardzības ministrijas NATO integrācijas izpildsekretāru admirāli Gaidi Zeibotu un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ZS pulkvedi Raimondu Graubi. Sarunu dalībnieki apspriedīs nākotnes sadarbības virzienus medicīnā. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Medicīnas pārvaldes vadība iepazīstinās Bundesvēra sanitārā dienesta delegācijas dalībniekus ar militārās medicīnas dienesta struktūru, uzdevumiem, prezentēs mācību sistēmu, veselības aprūpes sistēmu bruņotajos spēkos. Pasākuma dalībnieki apmeklēs Mobilo strēlnieku mācību centru, kur iepazīsies ar mācību centra un tā medicīnas daļas darbu. Bundesvēra delegācija apmeklēs Militārās medicīnas centru un iepazīsies ar tā darbu, kā arī tiks informēti par sadarbību ar civilajām medicīnas iestādēm. Plānots klīniskās slimnīcas "Gaiļezers" un Katastrofu medicīnas centra apmeklējums. Vizītes noslēgumā paredzēta tikšanās ar NBS štāba priekšnieku pulkvedi Kārli Krēsliņu.

Sadarbība ar Vācijas Aizsardzības ministrijas Bundesvēra sanitāro dienestu aizsākās 1994. gadā, kad Vācijā ieradās Nacionālo bruņoto spēku medicīnas dienesta delegācija. Vizītes laikā tika noteikti Bundesvēra sanitārā dienesta un militārās medicīnas dienesta iespējamie sadarbības virzieni: NBS medicīnas dienesta attīstība un pilnveidošana, struktūrvienību materiāli tehniskās bāzes uzlabošana un dienesta personāla apmācība. Pamatojoties uz Bundesvēra sanitārā dienesta pieredzi, ir izveidoti reģionālie medicīnas centri - NBS militārās medicīnas centrs Rīgā un Jūras spēku atbalsta bāzes poliklīnika Liepājā. Materiāli tehniskās palīdzības veidā saņemta ārstnieciskās diagnostikas aparatūra, uzlabota NBS vienību medicīnisko punktu ārstnieciskā bāze. Saņemto lauka materiāli tehnisko aprīkojumu izmanto, arī pildot starptautiskās miera uzturēšanas operācijas, kurās piedalās Latvijas karavīri. Kopš 1995. gada medicīnas dienesta virsnieki tiek apmācīti Bundesvēra sanitārā dienesta pārvaldē Bonnā un Minhenes Medicīnas akadēmijā.

NBS Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!