• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija šodien sagaida: - Austrijas federālo iekšlietu ministru - Portugāles valsts ministru un ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2001., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO paplašināšanos

Vēl šajā numurā

19.06.2001., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija šodien sagaida

— Austrijas federālo iekšlietu ministru

Šodien mūsu valstī vienas dienas vizītē uzturas Austrijas Republikas federālais iekšlietu ministrs Ernsts Štrāsers ar Austrijas Iekšlietu ministrijas delegāciju.

Vispirms E.Štrāsers un viņa vadītā delegācija tiksies ar Latvijas iekšlietu ministru Mareku Segliņu un Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esošo iestāžu vadītājiem. Paredzēts, ka tiks apspriestas Latvijas un Austrijas tiesiskās attiecības, abu valstu iekšlietu ministriju sadarbība dienestu ekspertu līmenī un Latvijas un Austrijas iekšlietu iestāžu noslēgto līgumu izpildes gaita. Īpaša vērība tiks veltīta policijas sadarbībai organizētās noziedzības, naudas atmazgāšanas, narkotiku izplatīšanas un cilvēku tirdzniecības apkarošanā. Tiks pārrunātas arī ar migrāciju saistītās norises un drošības policijas sadarbība. Austrijas iekšlietu ministrs tiksies arī ar Latvijas Ministru prezidentu Andri Bērziņu. Priekšpusdienā paredzēta arī abu iekšlietu ministru preses konference. Pēcpusdienā Austrijas Iekšlietu ministrijas delegācija apmeklēs Terehovas robežkontroles punktu, Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktu, Valsts robežapsardzes Viļakas pārvaldes Punduru nodaļu un robežkontroles punktu “Ainaži-Ikla”, kur iepazīsies ar Latvijas valsts austrumu robežas celtniecību un iekārtošanu, kā arī ar robežsargu darba un sadzīves apstākļiem.

 

Dr. Ernsts Štrāsers dzimis 1956.gada 29. aprīlī Grīskirhenē. 1981. gadā beidzis Zalcburgas universitātes tiesību zinātņu fakultāti. Precējies. No 1981. līdz 1983. gadam strādājis par direkcijas sekretāru Austrijas celtniecības apvienībā Vīnē, pēc tam divus gadus bijis tiesību referents Austrumaustrijas celtnieku apvienībā Lincā, 1987. gadā kļūstot par direkcijas sekretāru. No 1987. līdz 1989. gadam bijis federālās Lauksaimniecības ministrijas sekretārs Vīnē, pēc tam divus gadus Austrijas vicekanclera Jozefa Rīgela biroja vadītāja vietnieks. No 1990. līdz 1992. gadam strādājis Stratēģiskās plānošanas un sistēmas nodaļā Amsterdamā. Kopš 1998. gada Lejasaustrijas palīdzības organizācijas prezidents. No 1992. līdz 1998. gadam vadījis Tautas partijas Lejasaustrijas nodaļu. Kopš 1998. gada Tautas partijas landtāga kluba vecākais. Austrijas federālais iekšlietu ministrs kopš 2000. gada februāra. Brīvajā laikā aizraujas ar literatūru un ceļošanu, labprāt spēlē klarneti, nodarbojas ar sportu.

— Portugāles valsts ministru un ārlietu ministru

Šodien, 19. jūnijā, mūsu valstī darba vizītē uzturēsies Portugāles ārlietu ministrs Žaime Gama.

Jau no paša rīta viņš ieradīsies Latvijas Ārlietu ministrijā uz tikšanos ar Latvijas ārlietu ministru Induli Bērziņu. Ministri parakstīs arī konvenciju starp Latviju un Portugāli par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākumu nodokļiem. Paredzēta arī Latvijas un Portugāles ārlietu ministru preses konference. Portugāles ārlietu ministrs šodien tiksies arī ar Latvijas Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi un Ministru prezidentu Andri Bērziņu. Portugāles ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Alvaro Manuels Soarešs Guerra nesen intervijā “Latvijas Vēstnesim” uzsvēra “politisko saskaņu starp mūsu valdībām lielās Eiropas un starptautiskajā problemātikā, kā arī politisko gribu veidot dziļāku saprašanos visās mūsu darbības jomās”. Portugāles ārlietu ministra šīsdienas darba vizīte Latvijā ir vēl viens apliecinājums šāda vērtējuma patiesīgumam.

 

Žaime Gama dzimis 1947. gadā Azūru salās. Precējies, ir viens dēls. Beidzis Lisabonas Klasiskās universitātes Filozofijas fakultāti. Ir ārpolitikas un drošības politikas pētniecības institūta asociētais loceklis. Universitātes semināros lasījis lekcijas par stratēģiskiem jautājumiem. Portugāles parlamenta deputāts kopš 1975. gada. No 1983. līdz 1985. gadam jau bijis ārlietu ministrs, 1979. gadā — iekšlietu ministrs. Viens no Portugāles Sociālistu partijas dibinātājiem, bijis tās vadītājs. Portugāles ārlietu ministrs atkal kopš 1995. gada oktobra. Vada arī Portugāles parlamentāro delegāciju Ziemeļatlantijas asamblejā un EDSO Parlamentārās asamblejas ārējo sakaru komiteju Republikas asamblejā. Kā valsts ministrs ieņem arī vicepremjera amatu.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!