• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2012. gada 20. decembra saistošie noteikumi Nr. 47 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2012.gada 17.septembra saistošajos noteikumos Nr.35 "Par nekustamā īpašuma nodokli Jūrmalā 2013.gadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2013., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/op/2013/10.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.140

Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 16.02.2012. saistošajos noteikumos Nr.123 "Bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma"

Vēl šajā numurā

15.01.2013., Nr. 10

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 47

Pieņemts: 20.12.2012.

OP numurs: 2013/10.6

2013/10.6
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.47

Jūrmalā 2012.gada 20.decembrī (prot. Nr.20, 4.p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2012.gada 17.septembra saistošajos noteikumos Nr.35 "Par nekustamā īpašuma nodokli Jūrmalā 2013.gadā"

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 14.panta 3.daļu,
likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 1.panta otrās daļas 9.1punktu,
3.panta 1.4punktu, 9.panta otro daļu un pārejas noteikumu 47.punktu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2012.gada 17.septembra saistošajos noteikumos Nr.35 "Par nekustamā īpašuma nodokli Jūrmalā 2013.gadā" šādus grozījumus:

1. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā: "Vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvi apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no lielākās turpmāk minētās kadastrālās vērtības:

1) būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības;

2) būves kadastrālās vērtības.".

2. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā: "Nekustamā īpašuma nodokli par būvi, kas klasificēta kā vidi degradējoša, sagruvusi vai cilvēku drošību apdraudoša, apliek ar saistošo noteikumu 5.punktā noteikto likmi un sāk maksāt ar nākamo mēnesi pēc tam, kad administratīvais akts par būves klasificēšanu attiecīgajā kategorijā un būvei piekritīgās zemes platības noteikšanu ir kļuvis neapstrīdams vai ir beidzies termiņš augstākās iestādes izdotā administratīvā akta, ar kuru atstāts spēkā sākotnējais lēmums, pārsūdzēšanai un tas nav pārsūdzēts."

3. Saistošie noteikumi "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2012.gada 17.septembra saistošajos noteikumos Nr.35 "Par nekustamā īpašuma nodokli Jūrmalā 2013.gadā"" stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 

 

Paskaidrojuma raksts
2012.gada 20.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.47 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2012.gada 17.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.35 "Par nekustamā īpašuma nodokli Jūrmalā 2013.gadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām" 14.panta 3.daļu, 46.pantu, likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 1.panta otrās daļas 9.1punktu, 3.panta 1.4punktu, 9.panta otro daļu un pārejas noteikumu 47.punktu. Pašvaldībai tiek deleģētas tiesības pieņemt lēmumu par nodokļa piemērošanu atsevišķos gadījumos, attiecīgi izdodot saistošos noteikumus, pamatojoties uz grozījumiem likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta 1.4punktā un pārejas noteikumu 47.punktā.
2. Īss projekta satura izklāsts Vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvi apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no lielākās turpmāk minētās kadastrālās vērtības:

1) būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības;

2) būves kadastrālās vērtības.

Vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvju aplikšanas ar nodokli mērķis ir panākt šo īpašumu sakārtošanu vai nojaukšanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 2013.gadā aptuveni Ls 10 000.

Vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvju aplikšanas ar nodokli mērķis ir panākt šo īpašumu sakārtošanu vai nojaukšanu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi tiek piemēroti visā Jūrmalas pilsētas teritorijā un attiecas uz visiem nekustamā īpašuma nodokļu maksātājiem.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinu nodrošina Jūrmalas pilsētas domes Nodokļu nodaļa. Saistošie noteikumi tiks izskatīti Jūrmalas pilsētas domes sēdē, tie stājas spēkā saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 46.pantu nākamajā dienā pēc to parakstīšanas. Triju dienu laikā rakstveidā vai elektroniskā veidā saistošie noteikumi tiks nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai zināšanai. Tie tiks publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Jūrmalas pašvaldības informatīvajā izdevumā, kā arī ievietoti pašvaldības mājaslapā www.jurmala.lv sadaļā "Pašvaldība/Pakalpojumi".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!