• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2012. gada 29. novembra saistošie noteikumi Nr. 12-27 "Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana Jelgavas pilsētas pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2013., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/op/2013/5.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12-28

Grozījums Jelgavas pilsētas pašvaldības 2006.gada 23.marta saistošajos noteikumos Nr.119 "Par pašvaldības palīdzību audžuģimenēm"

Vēl šajā numurā

08.01.2013., Nr. 5

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12-27

Pieņemts: 29.11.2012.

OP numurs: 2013/5.9

2013/5.9
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.12-27

Jelgavā 2012.gada 29.novembrī

Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana Jelgavas pilsētas pašvaldībā

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
2012.gada 29.novembra lēmumu Nr.15/3

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma 33.panta otro daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14.panta sesto daļu
un Ministru kabineta 2010.gada 30.marta
noteikumu Nr.299 "Noteikumi par ģimenes
vai atsevišķi dzīvojošas personas
atzīšanu par trūcīgu" 19.4.apakšpunktu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību un papildus kritērijus trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanai Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

2. Jelgavas pilsētas pašvaldībā maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss netiek noteikts atšķirīgs no trūcīgas ģimenes (personas) statusa, ģimene (persona), kura Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīstama par trūcīgu, vienlaicīgi atzīstama par maznodrošinātu ģimeni (personu).

3. Ģimene (persona), kura deklarējusi dzīvesvietu Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā, atzīstama par trūcīgu vai maznodrošinātu, ja tās ienākumi un materiālais stāvoklis nepārsniedz Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto ģimenes (personas) atzīšanai par trūcīgu.

4. Ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanu ģimenēm (personām) veic Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" (turpmāk – JSLP) Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

5. Izvērtējot ģimenes (personas) ienākumus un materiālo stāvokli Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, papildus par īpašumu neuzskata:

5.1. nekustamo īpašumu, kurš nav piemērots dzīvošanai un kura kopējā kadastrālā vērtība nepārsniedz Ls 8000 (astoņus tūkstošus latu);

5.2. vienu automobili vai vienu airu laivu, kas ģimenes (personas) īpašumā ir ilgāk par 24 (divdesmit četriem) mēnešiem, kā arī katram ģimenes loceklim vienu motociklu vai motorolleru vai mopēdu.

6. Atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam apliecina JSLP izsniegta izziņa par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam.

7. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Jelgavas pilsētas pašvaldības 2004.gada 18.marta saistošie noteikumi Nr.76 "Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu Jelgavā".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 29.novembra saistošo noteikumu Nr.12-27 "Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana Jelgavas pilsētas pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi "Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana Jelgavas pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – noteikumi) ir izstrādāti, pamatojoties uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33.panta otro daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14.panta sesto daļu un Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumu Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu" 19.4.apakšpunktu (turpmāk – MK noteikumi).
2. Īss projekta satura izklāsts Kārtību, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par trūcīgu, nosaka MK noteikumi. Atbilstoši MK noteikumu 19.4.apakšpunktam pašvaldība saistošajos noteikumos var noteikt papildu kritērijus, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atbilstību trūcīgās ģimenes (personas) statusam. Līdz šim Jelgavas pilsētas pašvaldībā šādi kritēriji nebija noteikti.
Jelgavas pilsētas pašvaldībā maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss netiek noteikts atšķirīgs no trūcīgas ģimenes (personas) statusa.
3. Normatīvā akta projekta būtība Noteikumos ir noteikti papildu kritēriji – kas nav uzskatāmi par īpašumu, nosakot ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atbilstību trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam. Par īpašumu neuzskata: nekustamo īpašumu, kura kopējā kadastrālā vērtība ir mazāka par Ls 8000 (astoņiem tūkstošiem latu), vienu automobili vai vienu airu laivu, kas ģimenes (personas) īpašumā ir ilgāk par 24 (divdesmit četriem) mēnešiem, kā arī katram ģimenes loceklim vienu motociklu vai motorolleru vai mopēdu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz budžetu Noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai veidot jaunas amata vietas.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
6. Normatīvā akta ietekme uz sabiedrību Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu var noteikt personām, kuras dzīvesvieta deklarēta Jelgavas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuras normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atbilst trūcīgas ģimenes (personas) statusam un papildus noteiktajiem kritērijiem.
7. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas sociālo lietu pārvalde".
8. Informācija par konsultācijām ar sabiedrības pārstāvjiem Noteikumu projekts konceptuāli apspriests un atbalstīts Jelgavas pilsētas domes Sociālo lietu konsultatīvajā komisijā.
9. Sabiedrības informēšana par normatīvo aktu Noteikumi tiks publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā, portālā www.likumi.lv, Jelgavas pilsētas pašvaldības mājaslapā www.jelgava.lv.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!