• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2012. gada 25. oktobra saistošie noteikumi Nr. 18 "Par licencēšanas maksu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Liepājas pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2012., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/op/2012/193.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.19

Par maksimālajiem tarifiem pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Liepājas pilsētā

Vēl šajā numurā

07.12.2012., Nr. 193

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18

Pieņemts: 25.10.2012.

OP numurs: 2012/193.13

2012/193.13
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18

Liepājā 2012.gada 25.oktobrī (prot. Nr.13, 14.§)

Par licencēšanas maksu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Liepājas pilsētā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 14.punkta f) apakšpunktu
un Autopārvadājumu likuma 35.panta pirmo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka maksas par speciālās atļaujas (licences) un licences kartīšu un to dublikātu izsniegšanu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā apmēru, kā arī maksāšanas kārtību.

2. Maksa par licenci pasažieru pārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem ir Ls 15 gadā, tai skaitā pievienotās vērtības nodoklis (turpmāk – PVN).

3. Maksa par licences kartīti vieglajam taksometram ir Ls 5 mēnesī, tai skaitā PVN.

4. Par speciālās atļaujas (licences) pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem dublikāta izsniegšanu pārvadātājs maksā Ls 10, tai skaitā PVN, par licences kartītes dublikāta izsniegšanu pārvadātājs maksā Ls 5, tai skaitā PVN.

5. Maksa par licenci un licences kartīti jāieskaita Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūras "LIEPĀJAS SABIEDRISKAIS TRANSPORTS" (turpmāk – Aģentūra) maksas pakalpojumu kontā vai skaidrā naudā jāiemaksā Aģentūras kasē.

6. Par šo saistošo noteikumu izpildes ievērošanu ir atbildīga Aģentūra.

7. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" likumā "Par pašvaldībām" noteiktajā kārtībā un stājas spēkā 2013.gada 1.janvārī.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

 

Saistošo noteikumu "Par licencēšanas maksu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Liepājas pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 14.punkta f) apakšpunktā ir noteikts, ka tikai pašvaldības dome var noteikt, ja tas nav aizliegts vai noteikts ar likumiem vai Ministru kabineta noteikumiem, maksu par licenču (atļauju) izsniegšanu.
Saskaņā ar Autopārvadājumu likuma 1.panta 18.1 punktu kā apliecinājums tam, ka pārvadātājs ir saņēmis speciālo atļauju (licenci) komercpārvadājumu veikšanai, katram pārvadātāja transportlīdzeklim tiek izsniegta licences kartīte.
Pamatojoties uz Liepājas pilsētas domes 1999.gada 14.oktobra noteikumiem Nr.8 "Noteikumi par pasažieru pārvadājumiem Liepājas pilsētā", pašlaik Liepājā maksa par licences kartīti noteikta Ls 10 (ieskaitot PVN) gadā.
Pamatojoties uz Ministru kabineta 2005.gada 1.novembra noteikumiem Nr.826 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar autotransportu", pašlaik Liepājā maksa par licences izsniegšanu noteikta Ls 15 (ieskaitot PVN).

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka maksas par speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes izsniegšanu pasažieru pārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Liepājā apmēru, kā arī maksāšanas kārtību.
Maksa par licenci no 2013.gada 1.janvāra tiek noteikta Ls 15 (ieskaitot PVN) gadā.
Maksa par licences kartīti no 2013.gada 1.janvāra tiek noteikta Ls 5 (ieskaitot PVN) mēnesī.
Maksu par licenci un licences kartīti saņem Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūra "LIEPĀJAS SABIEDRISKAIS TRANSPORTS".

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Ieņēmumi no maksas par speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes izsniegšanu pasažieru pārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem tiek plānoti tādā apmērā, lai segtu ar vieglo taksometru licencēšanu saistītās izmaksas – tajā skaitā datubāzes uzturēšana, dokumentu (licenču un licences kartīšu) sagatavošana un izsniegšana, sadarbība ar iesaistītajām valsts institūcijām, arhīva uzturēšana, licencētās darbības tiesiskuma uzraudzība un kontrole u.c.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Attiecas uz fiziskām un juridiskām personām, kuras saņēmušas speciālo atļauju (licenci) pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu projekts par licencēšanas maksu pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Liepājas pilsētā tiek izstrādāts reizē ar projektu saistošajiem noteikumiem par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu Liepājas pilsētā un projektu saistošajiem noteikumiem par maksimālajiem tarifiem pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Liepājas pilsētā
Saistošie noteikumi tiks nosūtīti informācijai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, kā arī tiks publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un Domes mājaslapā www.liepaja.lv

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav paredzēts.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!