• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai turpmāk esam vienotā un brīvā Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2001., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.212

Par I.Bērziņa komandējumiem

Vēl šajā numurā

13.06.2001., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai turpmāk esam vienotā un brīvā Eiropā

Vakar, 12.jūnijā, turpinājās Latvijas Ministru prezidenta oficiālā vizīte Čehijas Republikā

CEHI2.JPG (71624 BYTES) CEHI.JPG (81292 BYTES)

Čehijas Republikas premjerministrs Milošs Zemans un Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš pie valdības ēkas Prāgā 12.jūnijā

Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš sarunā ar Čehijas Republikas prezidentu Vāclavu Havelu Prāgā 12.jūnijā Foto: A.F.I./epa

Vakar, 12.jūnijā, turpinot oficiālo vizīti Čehijas Republikā, Ministru prezidents Andris Bērziņš uzrunāja Latvijas vēstniecībā sapulcējušos Čehijas uzņēmējus, kuri sadarbojas ar Latviju. Ministru prezidents norādīja, ka nākotnē, veidojot vienotu Eiropas Savienības (ES) telpu, Baltijas jūras reģions un Baltijas valstis būs labi sadarbības partneri Čehijas investoriem un uzņēmējiem. Ministru prezidents arī informēja par mūsu makroekonomiskās attīstības rezultātiem, akcentējot pagājušā gada iekšzemes kopprodukta pieauguma straujo tempu, zemo inflāciju un Austrumeiropā zemāko valsts parāda līmeni. A.Bērziņš informēja par Baltijas valstu sadarbību, kā arī tās iekļaušanos kopējā Baltijas jūras reģiona sadarbībā.

Uzrunājot čehu valodā prezidentu Vāclavu Havelu, Ministru prezidents pasniedza dāvanu — gleznotāja Ģirta Muižnieka darbu "Maskas". Augstu tika novērtēts arī prezidenta Vāclava Havela personīgais ieguldījums šādas Eiropas veidošanā, īpaši atzīmējot viņa teikto runu nesenajā sammitā Bratislavā. Ministru prezidents arī norādīja, ka Latvija saista lielas cerības ar nākamajā gadā paredzēto Prāgas sammitu, un īpaši pateicās Čehijai par dāvinājumu un virsnieku apmācību veidā sniegto atbalstu mūsu bruņotajiem spēkiem. Uzrunājot Ministru prezidentu, V. Havels izteica viedokli, ka pašlaik Eiropā galvenais vārds pieder nevis lielvarām, bet tautām. Prezidents informēja, ka viņš dodas vizītē uz Briseli, lai piedalītos NATO alianses valstu vadītāju sanāksmē, un apliecināja, ka sarunā, kas viņam paredzēta ar ASV prezidentu Džordžu Bušu, pieminēs arī Baltijas valstis.

Vizītes turpinājumā notika oficiālā sagaidīšanas ceremonija Čehijas premjerministra Miloša Zemana rezidencē, pēc kuras risinājās abu valdību vadītāju divpusējās sarunas, kā arī abu valstu delegāciju sarunas. M.Zemans izteica gandarījumu par intensīvo abu valstu sadarbību, uzsverot arī Rīgā atvērtā Čehijas tirdzniecības centra nozīmi. Valdību vadītāji lielu uzmanību sarunās pievērsa Eiropas Savienības jautājumiem. Čehijas premjerministrs norādīja, ka sarunās ar Eiropas Savienību arī Čehija aizstāv savas nacionālās intereses, lūdzot piešķirt pārejas periodus.

M.Zemans izteica viedokli, ka gaidāmajā Gēteborgas sammitā tiks akcentēti divi jautājumi – brīvā darbaspēka kustība un Īrijas referenduma rezultāti.

Šodien, 13.jūnijā, A.Bērziņš tiksies ar Čehijas Republikas parlamenta Senāta priekšsēdētāju Petru Pithartu un parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāju Vāclavu Klausu. Paredzēta arī tikšanās ar radio Brīvā Eiropa vadību un apaļā galda diskusija.Vizītes noslēgumā Adrijas pilī Ministru prezidents piedalīsies Latvijas mākslinieku izstādes "Latvijas jauno māksla" atklāšanā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!