• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2001., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 11. jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

13.06.2001., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 12. jūnija sēdē

Akceptēti "Noteikumi par valsts fondēto pensiju shēmas darbības pārskatu" . Tie nosaka kārtību, kādā katru gadu tiek sastādīts pārskats par valsts fondēto pensiju shēmas darbību, kurš sniegtu patiesu un skaidru priekšstatu par fondēto pensiju shēmas pārvaldi, veiktajām iemaksām, līdzekļu pārskaitījumiem, kā arī par fondēto pensiju shēmas dalībnieku kontu uzskaites atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Akceptēti noteikumi "Mūža pensijas apdrošināšanas tipveida noteikumi" .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 15.februāra noteikumos Nr.73 "Pedagogu darba samaksas noteikumi" .

Akceptēts rīkojums "Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Biznesa augstskola "Turība" Satversmes apstiprināšanu" .

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektus Nacionālās drošības likumā un "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās" . Likumprojekts nosaka, ka Saeima pieņem lēmumu par NBS izmantošanu ārpus valsts teritorijas, izņemot lēmumus par NBS piedalīšanos starptautiskajās miera uzturēšanas un miera nodrošināšanas operācijās, kā arī militārajās mācībās.

Likumprojekts deleģē Ministru kabinetam tiesības pieņemt lēmumu par Latvijas NBS vienību piedalīšanos starptautiskajās miera uzturēšanas un miera nodrošināšanas operācijās, kas pašlaik pieder Saeimai. Tā pieņemšana atvieglos un paātrinās lēmuma pieņemšanu par Latvijas NBS iesaistīšanos starptautiskajās operācijās, tādējādi veicinot Latvijas virzību uz NATO.

Akceptēti g rozījumi Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.226 "Valsts noslēpuma objektu saraksts" .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 22.novembra noteikumos Nr.348 "Noteikumi par erotiska un pornogrāfiska rakstura materiālu ievešanu, izgatavošanu, izplatīšanu, publisku demonstrēšanu vai reklamēšanu" .

Akceptēts likumprojekts "Par Nolīgumu par izglītības, zinātnes un kultūras materiālu ievešanu, protokolu un tā pielikumiem" . Latvijas pievienošanās UNESCO Nolīgumam paredz atcelt nodokļus un samazināt tirdzniecības ierobežojumus, importējot: grāmatas, izdevumus un dokumentus, mākslas darbus, izglītojoša, zinātniska vai kulturāla rakstura kolekciju priekšmetus un vizuālos vai audio materiālus; zinātniskos instrumentus un aparātus; neredzīgajiem domātus izstrādājumus.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Spiedieniekārtu tehniskās uzraudzības kārtība" . Tie nosaka prasības, kas jāievēro, lai neradītu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi, organizējot un veicot darbus ar spiedieniekārtām un to kompleksiem, kas saskaņā ar normatīvajos aktos par spiedieniekārtām un to kompleksiem noteikto klasifikāciju atbilst III vai IV kategorijai, kā arī nosaka spiedieniekārtu tehniskās uzraudzības kārtību. Noteikumi stājas spēkā šā gada 1.augustā.

Akceptēti noteikumi "Katliekārtu tehniskās uzraudzības kārtība" . Tie nosaka prasības, kas jāievēro, lai neradītu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi, organizējot un veicot darbus ar iekārtām, kas projektētas un stacionāri uzstādītas šķidruma karsēšanai līdz temperatūrai, kas pārsniedz 95 oC, bet nav lielāka par 110 oC, ar spiedienu, kas pārsniedz atmosfēras spiedienu, un šī šķidruma izmantošanai par siltumnesēju ārpus šīs iekārtas, kā arī nosaka katliekārtu tehniskās uzraudzības kārtību. Noteikumi stājas spēkā šā gada 1.augustā.

Valdība akceptēja noteikumus "Divpusējās ārvalstu finansu palīdzības projektu reģistrācijas kārtība" . Divpusējās ārvalstu finansu palīdzības projekts ir tādas ārvalstu finansu palīdzības ieviešanu reglamentējošs dokuments vai to kopums, kuru saņem saskaņā ar starpvaldību līgumu vai vienošanos starp palīdzības saņēmēju un palīdzības sniedzēju.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām kompetenci" .

Akceptēti g rozījumi Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.135 "Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu administratīvās, finansu un tehniskās vadības sistēmu" .

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta 1996.gada 18.decembra rīkojuma Nr.520 "Par nacionālo koordinatoru tehniskās palīdzības jautājumos" atzīšanu par spēku zaudējušu" .

Akceptēti "Noteikumi par Valsts kases darbību valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanā" . Valsts kase shēmas līdzekļu pārvaldīšanu veiks saskaņā ar Valsts fondēto pensiju likumu, shēmas darbības noteikumiem, šiem noteikumiem un citiem normatīvajiem aktiem un atbilstoši līguma, kas noslēgts starp Valsts kasi un bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra" par shēmas līdzekļu pārvaldīšanu, nosacījumiem.

Ministru kabinetā akceptēti "Noteikumi par valsts fondēto pensiju shēmas darbību" . Šie noteikumi nosaka: sociāli apdrošināto personu reģistrācijas kārtību valsts fondēto pensiju shēmā; līguma starp bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra" un līdzekļu pārvaldītājiem saturu, formu un noslēgšanas kārtību; shēmas līdzekļu pārvaldītāja maiņas kārtību; shēmas dalībnieku kontu uzskaites un shēmas dalībnieka valsts fondētās pensijas kapitāla aprēķināšanas kārtību; kārtību, kādā notiek fondētās pensijas kapitāla izmaksa, beidzoties dalībai shēmā; aģentūras izdevumu shēmas administrēšanai segšanas kārtību; shēmas administrēšanas izdevumu maksimālo apmēru.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā piemērojams pievienotās vērtības nodoklis darījumos ar kokmateriāliem" .

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kokmateriālu transporta pavadzīmes – rēķina lietošanas un noformēšanas kārtība" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 7.aprīļa noteikumos Nr.125 "Muitas kontroles zonu noteikšanas kārtība" .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 16.maija noteikumos Nr.177 "Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Hipotēku un zemes banka " statūti" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 19.janvāra noteikumos Nr.15 "Ceļu satiksmes noteikumi" .

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 11.jūlija noteikumos Nr.191 "Privatizācijas sertifikātu anulēšanas un to piešķiršanā radušos strīdu izskatīšanas noteikumi" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 26.marta noteikumos Nr.76 "Valsts pensiju pieprasīšanas un izmaksas kārtība Latvijas Republikas pilsoņiem, kuri izbrauc uz ārvalstīm" .

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu" . Atzinības raksts piešķirts Balvu amatniecības vidusskolas direktorei Inārai Ņikuļinai par ievērojamu ieguldījumu izglītības attīstībā Latgales novadā.

Pamatā akceptēta Latvijas Kriminālprocesa likuma projekta koncepcija .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par īpaši atbalstāmā reģiona statusa piešķiršanu" . Īpaši atbalstāmā reģiona statuss piešķirts rajoniem: Balvu rajons; Krāslavas rajons; Preiļu rajons; Ludzas rajons; Rēzeknes rajons, izņemot Griškānu un Vērēmu pagastu teritorijas daļas, kuras ietilpst Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā. Pilsētām: Aizpute, Aknīste, Aloja, Cesvaine, Kalnciems, Līgatne, Mazsalaca, Pāvilosta, Pļaviņas, Priekule, Rūjiena, Staicele, Subate, Valka, Varakļāni un Viesīte. Durbes pilsēta ar lauku teritoriju un Tadaiķu pagasts (Durbes novads). Īpaši atbalstāmā reģiona statuss piešķirts šādiem pagastiem:

Ambeļu pagasts (Daugavpils rajons); Annas pagasts (Alūksnes rajons); Aronas pagasts (Madonas rajons); Asares pagasts (Jēkabpils rajons); Atašienes pagasts (Jēkabpils rajons); Barkavas pagasts (Madonas rajons); Bebrenes pagasts (Daugavpils rajons); Beļavas pagasts (Gulbenes rajons); Bērzaines pagasts (Valmieras rajons); Bērzaunes pagasts (Madonas rajons); Bikstu pagasts (Dobeles rajons); Biķernieku pagasts (Daugavpils rajons); Daudzeses pagasts (Aizkraukles rajons); Dāviņu pagasts (Bauskas rajons); Demenes pagasts (Daugavpils rajons); Dignājas pagasts (Jēkabpils rajons); Dikļu pagasts (Valmieras rajons); Dobeles pagasts (Dobeles rajons); Druvienas pagasts (Gulbenes rajons); Dubnas pagasts (Daugavpils rajons); Dunavas pagasts (Jēkabpils rajons); Dunikas pagasts (Liepājas rajons); Dvietes pagasts (Daugavpils rajons); Eglaines pagasts (Daugavpils rajons); Elkšņu pagasts (Jēkabpils rajons); Ērģemes pagasts (Valkas rajons); Galgauskas pagasts (Gulbenes rajons); Gudenieku pagasts (Kuldīgas rajons); Īles pagasts (Dobeles rajons); Indrānu pagasts (Madonas rajons); Ipiķu pagasts (Valmieras rajons); Iršu pagasts (Aizkraukles rajons); Jaunalūksnes pagasts (Alūksnes rajons); Jērcēnu pagasts (Valkas rajons); Jumurdas pagasts (Madonas rajons); Jūrkalnes pagasts (Ventspils rajons); Kabiles pagasts (Kuldīgas rajons); Kaives pagasts (Cēsu rajons); Kalna pagasts (Jēkabpils rajons); Kalncempju pagasts (Alūksnes rajons); Kalupes pagasts (Daugavpils rajons); Kūku pagasts (Jēkabpils rajons); Kurmenes pagasts (Aizkraukles rajons); Kursīšu pagasts (Saldus rajons); Ķoņu pagasts (Valmieras rajons); Ķūļciema pagasts (Talsu rajons); Laucienes pagasts (Talsu rajons); Leimaņu pagasts (Jēkabpils rajons); Liepnas pagasts (Alūksnes rajons); Liezēres pagasts (Madonas rajons); Līgo pagasts (Gulbenes rajons); Līksnas pagasts (Daugavpils rajons); Lodes pagasts (Valmieras rajons); Ļaudonas pagasts (Madonas rajons); Mālupes pagasts (Alūksnes rajons); Maļinovas pagasts (Daugavpils rajons); Mārcienas pagasts (Madonas rajons); Mārkalnes pagasts (Alūksnes rajons); Mārsnēnu pagasts (Cēsu rajons); Medumu pagasts (Daugavpils rajons); Mētrienas pagasts (Madonas rajons); Murmastienes pagasts (Madonas rajons); Neretas pagasts (Aizkraukles rajons); Ošupes pagasts (Madonas rajons); Otaņķu pagasts (Liepājas rajons); Pāles pagasts (Limbažu rajons); Pededzes pagasts (Alūksnes rajons); Pilskalnes pagasts (Daugavpils rajons); Pilskalnes pagasts (Aizkraukles rajons); Plāņu pagasts (Valkas rajons); Priekules pagasts (Liepājas rajons); Ramatas pagasts (Valmieras rajons); Raņķu pagasts (Kuldīgas rajons); Rites pagasts (Jēkabpils rajons); Rubenes pagasts (Jēkabpils rajons); Rucavas pagasts (Liepājas rajons); Sakas pagasts (Liepājas rajons); Salienas pagasts (Daugavpils rajons); Saukas pagasts (Jēkabpils rajons); Sausnējas pagasts (Madonas rajons); Seces pagasts (Aizkraukles rajons); Sēlpils pagasts (Jēkabpils rajons); Sēļu pagasts (Valmieras rajons); Skaņkalnes pagasts (Valmieras rajons); Skrudalienas pagasts (Daugavpils rajons); Strazdes pagasts (Talsu rajons); Sunākstes pagasts (Aizkraukles rajons); Sventes pagasts (Daugavpils rajons); Tirzas pagasts (Gulbenes rajons); Ukru pagasts (Dobeles rajons); Umurgas pagasts (Limbažu rajons); Vaboles pagasts (Daugavpils rajons); Vadakstes pagasts (Saldus rajons); Vaiņodes pagasts (Liepājas rajons); Variešu pagasts (Jēkabpils rajons); Vecates pagasts (Valmieras rajons); Veclaicenes pagasts (Alūksnes rajons); Vecsalienas pagasts (Daugavpils rajons); Vestienas pagasts (Madonas rajons); Vijciema pagasts (Valkas rajons); Vilces pagasts (Jelgavas rajons); Viļķenes pagasts (Limbažu rajons); Vīpes pagasts (Jēkabpils rajons); Virgas pagasts (Liepājas rajons); Vītiņu pagasts (Dobeles rajons); Zalves pagasts (Aizkraukles rajons); Zantes pagasts (Tukuma rajons); Zasas pagasts (Jēkabpils rajons); Zaubes pagasts (Cēsu rajons); Zeltiņu pagasts (Alūksnes rajons); Zentenes pagasts (Tukuma rajons); Zilākalna pagasts (Valmieras rajons); Zvārtavas pagasts (Valkas rajons).

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!