• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 7. marta protokola izraksts Nr. 11 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.11 izraksts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2000., Nr. 88/89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/2521-latvijas-republikas-ministru-kabineta-sedes-protokola-nr-11-izraksts

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.74

Par M.Sprindžuka atbrīvošanu

Vēl šajā numurā

09.03.2000., Nr. 88/89

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 11

Pieņemts: 07.03.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.11 izraksts

Rīgā 2000.gada 7.martā

32.§

Par Nacionālā attīstības plāna sagatavošanu

Apspriešanā piedalījās: R.Zīle, J.Bunkšs, V.Balodis, E.Krastiņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles sniegto informāciju.

2. Noteikt, ka Nacionālais attīstības plāns ir valsts vidēja termiņa stratēģiskās plānošanas dokuments, lai analizētu sociālekonomisko situāciju, kā arī noteiktu valsts attīstības prioritātes turpmākajiem sešiem gadiem un pasākumus, kas veicami mērķu īstenošanai.

3. Noteikt, ka Nacionālais attīstības plāns tiek izmantots par pamatu publisko investīciju (valsts, pašvaldību, ārvalstu neatmaksājamās palīdzības, valsts izsniegto garantiju) piešķiršanai.

4. Pilnvarot īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām vadīt un koordinēt Nacionālā attīstības plāna sagatavošanu saskaņā ar Latvijas stratēģiskajos plānošanas dokumentos noteiktajiem attīstības virzieniem un atbilstoši Eiropas Komisijas prasībām.

5. Pilnvarot Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātu vadīt un koordinēt Nacionālā attīstības plāna sagatavošanas darbu.

6. Atbalstīt Nacionālā attīstības plāna vadības grupas izveidi īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām vadībā, paredzot, ka:

6.1. Nacionālā attīstības plāna vadības grupa pārņem Strukturālo fondu darba grupas funkcijas;

6.2. Nacionālā attīstības plāna vadības grupai ir tiesības apstiprināt Nacionālā attīstības plāna sagatavošanas metodoloģiju, darba plānu, izstrādes procesa termiņu grafiku, kā arī Nacionālā attīstības plāna projektu un citus ar Nacionālo attīstības plānu saistītos dokumentus to iesniegšanai noteiktā kārtībā Ministru kabinetā.

7. Ekonomikas ministrijai, Finansu ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Kultūras ministrijai, Labklājības ministrijai, Satiksmes ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Zemkopības ministrijai, īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās, Ministru prezidenta birojam, Eiropas integrācijas birojam un Latvijas Pašvaldību savienībai līdz 17.martam informēt īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām par izvirzīto pārstāvi (valsts sekretāra, viņa vietnieka vai biroja vadītāja līmenī) dalībai Nacionālā attīstības plāna vadības grupā.

8. Atbalstīt Nacionālā attīstības plāna vienības izveidi par starpnozaru institūciju, kurā darbam 2000.gadā deleģē kā pārstāvjus kompetentus Ekonomikas ministrijas, Finansu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Zemkopības ministrijas un Īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sekretariāta speciālistus, kas ikdienas darbā sagatavo un analizē nozaru stratēģiskos plānošanas dokumentus.

9. Ekonomikas ministrijai, Finansu ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Kultūras ministrijai, Labklājības ministrijai, Satiksmes ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Zemkopības ministrijai un īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās līdz š.g. 17.martam informēt īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām par izvirzītajiem pārstāvjiem darbam Nacionālā attīstības plāna vienībā.

10. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām:

10.1. sagatavot un līdz š.g. 21.martam iesniegt noteiktā kārtībā šādus tiesību aktu projektus:

10.1.1. Ministru kabineta rīkojuma projektu "Par Nacionālā attīstības plāna vadības grupu";

10.1.2. Ministru kabineta rīkojuma projektu "Par Nacionālā attīstības plāna vienību";

10.1.3. Ministru kabineta noteikumu projektu "Nacionālā attīstības plāna vienības nolikums";

10.2. iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē jautājumu par Nacionālajā attīstības plānā ietveramām jomām.

11. Finansu ministrijai sadarbībā ar visām Nacionālā attīstības plāna sagatavošanas procesā iesaistītajām institūcijām izstrādāt Nacionālā attīstības plāna finansēšanas principus un nodrošināt to ievērošanu, sākot ar budžeta projekta sagatavošanu 2001.gadam.

35.§

Mājokļu un īres likumdošanas pilnveidošanas koncepcija

Apspriešanā piedalījās: V.Balodis, N.Pēterkops, E.Krastiņš, J.Bunkšs, Ģ.V.Kristovskis, V.Makarovs, R.Zīle, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai iesniegto mājokļu un īres likumdošanas pilnveidošanas koncepciju.

2. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai:

2.1. precizēt koncepcijas projektu, arī tā nosaukumu, ņemot vērā izteiktās piezīmes. Pārveidot teksta struktūru, piedāvājot izskatīšanai Ministru kabinetā tikai konceptuāli izlemjamus jautājumus. Koncepcijas projektā iekļaut: dzīvokļu īres jomā pieņemto normatīvo aktu analīzi; iespējamos mājokļu apsaimniekošanas variantus; priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem Ministru kabineta akceptētajos dokumentos mājokļu politikas jautājumos, kā arī attiecīgajos normatīvajos aktos; priekšlikumus par institucionālo struktūru mājokļu politikas īstenošanai; pārskatu par ārvalstu pieredzi minēto jautājumu risināšanā;

2.2. precizēto koncepcijas projektu līdz š.g. maijam noteiktā kārtībā iesniegt atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

 

Ministru prezidents A.Šķēle

Valsts kancelejas direktora vietā — Juridiskā departamenta vadītāja A.Kveska

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!