• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2001., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25184

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju

Vēl šajā numurā

08.06.2001., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas projektu

Vakar, 7.jūnijā, ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis tikās ar Pasaules bankas (PB) Baltijas valstu, Polijas, Eiropas un Vidusāzijas reģiona direktoru Maiklu F.Kārteru, lai pārrunātu Pasaules bankas izstrādāto projektu "Stratēģija zināšanu ietilpīgas ekonomikas attīstībai ES kandidātvalstīs."

PB norāda, ka pēdējā desmitgadē ES kandidātvalstu ekonomiskās politikas stratēģijas bija koncentrētas uz pāreju uz tirgus ekonomiku, liekot uzsvaru uz tādiem procesiem kā privatizācija, efektīvas banku sistēmas izveidošana, reformas sabiedrisko pakalpojumu sfērā u.c. Nākamais nopietnais uzdevums, ar ko jāsaskaras ES kandidātvalstīm, ir iekļaušanās globālajos zināšanās balstītas ekonomikas procesos, kas ir attīstīto valstu ekonomikas attīstības galvenais dzinējspēks. Šim nolūkam PB ir izstrādājusi projektu, kurā piedāvā ieinteresētajām ES kandidātvalstīm programmas, kas palīdzētu veicināt zināšanu ietilpīgas ekonomikas ieviešanu šajās valstīs.

A.Kalvītis tikšanās laikā ar PB pārstāvjiem apliecināja, ka Latvija apzinās zināšanu faktora pieaugošo lomu valsts ekonomikas turpmākajā attīstībā un sabiedrības labklājības celšanā. Ministrs norādīja, ka Ekonomikas ministrijā izstrādātā "Latvijas ekonomikas ilgtermiņa attīstības stratēģija" nepieciešamā iekšzemes kopprodukta pieauguma nodrošināšanai paredz zināšanu un augsto tehnoloģiju intensīvu izmantošanu, nobīdot akcentu no darbietilpīgas uz zināšanu ietilpīgu ekonomiku. Ministrs iepazīstināja PB pārstāvjus arī ar Ekonomikas ministrijas izstrādātās "Nacionālās inovāciju koncepcijas" mērķiem, kas paredz veicināt jaunu oriģinālu zināšanu ietilpīgu produktu un tehnoloģiju izstrādi un to ieviešanu tautsaimniecībā.

Abas puses vienojās, ka Latvijas speciālisti iepazīsies ar PB sagatavoto projektu un mēneša laikā izteiks savus piedāvājumus programmas piemērošanai Latvijas vajadzībām.

Evita Timofejeva, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!