• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2012. gada 27. septembra saistošie noteikumi Nr. 18 "Par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2012., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/op/2012/155.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.20

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2008.gada 11.janvāra saistošajos noteikumos Nr.2 "Personu, kurām nepieciešama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un pašvaldības palīdzības sniegšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

02.10.2012., Nr. 155

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18

Pieņemts: 27.09.2012.

OP numurs: 2012/155.18

2012/155.18
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18

Daugavpilī 2012.gada 27.septembrī

Par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim

Apstiprināti
ar Daugavpils pilsētas domes 2012.gada 27.septembra
lēmumu Nr.421 (prot. Nr.19, 9.§)

Izdoti saskaņā ar Nodokļu atbalsta pasākuma likuma
4.panta otro daļu un likuma “Par pašvaldībām” 46.pantu

1. Daugavpils pilsētas pašvaldība ar 2012.gada 1.oktobri piemēro nodokļa atbalsta pasākumu nekustamā īpašuma nodoklim un ar to saistītajiem maksājumiem par Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem.

2. Nodokļa atbalsta pasākumu administrē Daugavpils pilsētas domes Finanšu nodaļa Nodokļu atbalsta likumā un Ministru kabineta noteikumos Nr.600 “Nodokļu atbalsta likuma īstenošanas kārtība” noteiktajā kārtībā.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova



 

Daugavpils pilsētas domes 2012.gada 27.septembra saistošo noteikumu Nr.18 “Par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim”
paskaidrojuma raksts

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Saskaņā ar Nodokļu atbalsta pasākuma likuma 4.panta otro daļu noteikts, ka nodokļu atbalsta pasākumu (turpmāk – NAP) attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokli un ar to saistītajiem maksājumiem administrē pašvaldība, ja tā līdz Ministru kabineta noteiktajam nodokļa atbalsta pasākuma uzsākšanas datumam likuma “Par pašvaldībām” 46.pantā noteiktajā kārtībā ir izdevusi saistošos noteikumus par nodokļa atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim un ar to saistītajiem maksājumiem par pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem.

NAP īstenošanas kārtība ir apstiprināta ar Ministru kabineta 2012.gada 28.augusta noteikumiem Nr.600 “Nodokļu atbalsta likuma īstenošanas kārtība”.

Pieteikšanās NAP noteikta no š.g. 1.oktobra līdz 2012.gada beigām.

2. Īss projekta satura izklāsts

Noteikumi nosaka to, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība piemēro nodokļa atbalsta pasākumu nekustamā īpašuma nodoklim (turpmāk – NĪN) un ar to saistītajiem maksājumiem par pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem, sākot ar 2012.gada 1.oktobri.

Nodokļa atbalsta pasākumu attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokli un ar to saistītajiem maksājumiem administrē Daugavpils pilsētas domes Finanšu nodaļa Nodokļu atbalsta likumā un Ministru kabineta noteikumos Nr.600 “Nodokļu atbalsta likuma īstenošanas kārtība” noteiktajā kārtībā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Saskaņā ar pašvaldības NĪN administrēšanas datu bāzi uz 2011.gada 1.septembri nodokļa maksātāju nodokļa parādu kopējā summa uzskaitīta Ls 691661, t.sk. pamatparāds Ls 462 712, nokavējuma nauda Ls 228 045, jeb 32,97%, un soda nauda Ls 904 apmērā.

Daugavpils pilsētas pašvaldība ar nodokļa atbalsta pasākuma piemērošanu palielinās pašvaldības budžeta ieņēmumus, vienlaicīgi nodokļu maksātājiem atvieglojot nodokļa parāda (kuru samaksas termiņš ir iestājies līdz 2011.gada 1.septembrim un līdz 2012.gada 1.oktobrim nav samaksāts) samaksas procesu (pagarinās nodokļa parāda samaksas termiņu), kā arī dzēsīs nokavējuma naudu un 90% soda naudas, samazinot finansiālo ietekmi, kas rastos, ja nodokļu administrācija lūgtu apmaksāt nodokļa parāda summu īsākā laika periodā, kā arī samaksāt nokavējuma naudu un soda naudu pilnā apmērā.

Tā kā dalība pasākumā ir uz brīvprātības principa, nav iespējams veikt precīzu atbalsta apjoma aprēķinu.

Pašvaldības NĪN administrēšanas datu bāzi plānots pielāgot esošā finansējuma ietvaros.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

NAP mērķis ir, īstenojot vienu reizi veicamu pasākumu, atvieglot nodokļu maksātājiem ekonomiskās krīzes rezultātā radušos nodokļu parāda slogu un palielināt budžeta ieņēmumus.

Tiks atvieglots administratīvais slogs NĪN maksātājiem ar parādiem, kuru samaksas termiņš ir iestājies līdz 2011.gada 1.septembrim un līdz 2012.gada 1.oktobrim nav samaksāts. Tas dos iespēju nodokļu maksātājiem noteiktā periodā segt savas nodokļu saistības (samaksāt nodokļu parādu) un attiecīgi turpināt uzņēmējdarbību.

Noteikumi piedāvā jaunas iespējas nodokļu maksātājiem.

Noteikumu projekts neparedz jaunu pienākumu nodokļu maksātājiem.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Administratīvās procedūras nodrošinās Daugavpils pilsētas domes Finanšu nodaļa.

Nodokļu atbalsta pasākumā varēs piedalīties nodokļu maksātāji ar parādiem, kuru samaksas termiņš ir iestājies līdz 2011.gada 1.septembrim un līdz 2012.gada 1.oktobrim nav samaksāts.

Lai pieteiktos NAP, nodokļu maksātājam ir tiesības triju mēnešu laikā pēc 2012.gada 1.oktobra iesniegumu par piedalīšanos NAP iesniegt Daugavpils pilsētas domes Finanšu nodaļā (turpmāk – FN).

Saskaņā ar Noteikumos Nr.600 paredzēto kārtību

1. Nodokļu maksātājs pieprasa informāciju FN par uz NAP attiecināmo NĪN parādu summu;

2. FN sniedz informāciju par NĪN atbalsta pasākuma pamatparādu, nokavējuma naudu un soda naudu, nosūtot to nodokļu maksātājam;

3. Nodokļu maksātājs pārliecinās, ka FN sniegtā informācija sakrīt ar viņa grāmatvedības ierakstiem un iesniedz iesniegumu par piedalīšanos NAP, norādot, ka vēlas piemērot nodokļa atbalsta pasākumu;

4. FN izvērtē iesniegumu par dalību NAP un pieņem lēmumu par tā piemērošanu vai atteikumu gadījumā, ja iesniegums iesniegts pēc pieteikšanās termiņa beigām.

FN lēmumā nosaka nodokļu parāda samaksas termiņu, ņemot vērā šādus kritērijus:

• nodokļa atbalsta pasākuma maksājums sadalāms vienādās daļās un veicams reizi mēnesī;

• nodokļa atbalsta pasākuma mēneša maksājums ir vismaz 50 lati vienā nodokļu veidā;

• maksimālais samaksas termiņa pagarinājums ir 60 mēneši;

• nokavējuma nauda netiek piemērota.

Pēc NAP maksājumu samaksas pilnā apmērā FN pieņem lēmumu par nokavējuma un 90% soda naudas dzēšanu.

Ja nodokļu maksātājs nepilda nodokļu atbalsta pasākuma lēmuma ietvaros uzņemtās saistības, FN ir tiesības pēc trešā kavētā maksājuma atcelt lēmumu par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu un uzsākt piedziņas darbības vispārējā kārtībā.

NAP laikā iegūtā informācija tiks uzglabāta saskaņā ar labas prakses prasībām un izmantota esošā regulējuma ietvaros.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas notika ar sabiedrības pārstāvjiem – privātpersonām, uzņēmējiem, uzklausot pilsētas iedzīvotāju priekšlikumus.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!