• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par komercdarbības paziņojumu publicēšanu "Latvijas Vēstnesī". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2001., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumu pasūtījumi

Vēl šajā numurā

06.06.2001., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par komercdarbības paziņojumu publicēšanu "Latvijas Vēstnesī"

Latvijas oficiālais laikraksts "Latvijas Vēstnesis" ir gatavs realizēt vienu no Komerclikuma (KL) pamatprincipiem — komersanta saimniecisko darījumu publiskumu, nosakot elastīgus publikāciju apmaksas noteikumus. Par to tikšanās laikā otrdien, 5. jūnijā, vienojušies Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs Māris Gulbis un oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" izdevējs — valsts bezpeļņas organizācijas SIA "Latvijas Vēstnesis" valdes priekšsēdētājs Ints Kalniņš.

"Laikraksts līdz ar Komerclikuma spēkā stāšanos komersantiem kļūs nozīmīgs un aktuāls informācijas avots par darījumu partneriem, jo nodrošinās Komercreģistra ziņu operatīvu publicēšanu," norādīja UR galvenais valsts notārs. Saskaņā ar KL "Latvijas Vēstnesis" būs oficiāls informācijas avots, uz kuru trešās personas varēs atsaukties. Publikācija laikrakstā būs līdzvērtīga UR izziņai.

Savukārt I.Kalniņš apliecināja, ka "Latvijas Vēstnesis" izprot uzņēmēju bažas par papildu izdevumiem, tāpēc publikāciju cenas nosaka atbilstoši pašizmaksai, turklāt paredzot atsevišķu ierakstu publikācijas atbrīvot no maksas vispār. Laikraksta cenrādi šā gada 20. aprīlī apstiprinājuši valsts bezpeļņas organizācijas SIA "Latvijas Vēstnesis" valsts pilnvarnieki, iepriekš izdiskutējot arī UR minētos apsvērumus. "Latvijas Vēstnesis" strādā pašfinansēšanās apstākļos un nesaņem valsts finansējumu, norādīja I.Kalniņš.

UR un "Latvijas Vēstneša" amatpersonas tikšanās laikā secināja, ka publikāciju izcenojumi veiksmīgam uzņēmumam nerada problēmas, taču tās var rasties tādai sabiedrībai, kas pārtraukusi saimniecisko darbību, vēlas likvidēties un kam maksa par publikāciju varētu būt šķērslis izpildīt likuma prasības un likvidēt uzņēmumu.

Paredzēts, ka pēc KL spēkā stāšanās par jaundibinātas sabiedrības izsludināšanu laikrakstā būs jāmaksā Ls 24 (pašreiz — Ls 17,70); par IK — Ls 16 (Ls 17,70); par izmaiņām ierakstos — Ls 8 (Ls 8,85); par likvidācijas izsludināšanu nebūs jāmaksā, lai gan pašreiz šo ziņu publicēšana maksā Ls 8,85. Publikācijas cena individuālam komersantam (IK) būs zemāka par SIA vai AS, jo IK maksātspēja ir salīdzinoši zemāka un publicējamo ziņu apjoms arī būs mazāks.

KL paredz ievērojami paplašināt ar likumu publicējamās informācijas apjomu par komersantu. Saskaņā ar KL tiem obligāti būs jāpublicē informācija par juridiskās adreses maiņu, amatpersonu (valdes, padomes locekļu) maiņu, par amatpersonu pilnvaru apjomu, parakstīto un apmaksāto pamatkapitālu, kas pašreiz ir brīvprātīgi publicējama informācija.

Laikraksta publikāciju izcenojumi tiks publicēti, kā arī būs pieejami "Latvijas Vēstneša" mājaslapā http://www.lv-laiks.lv. Turklāt laikraksts plāno līdz ar KL spēkā stāšanos internetā vienu dienu bez maksas publicēt jaunāko laikraksta numuru, tādējādi nodrošinot iespēju ar publicēto informāciju iepazīties pēc iespējas plašākam interesentu lokam.

Maija Celmiņa, UR Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!