• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas zaļā rota visos gadalaikos, bērnu acīm, šodien un nākotnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2001., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Valodu gada tramvaju, kas Tallinā uzsāk braucienu

Vēl šajā numurā

06.06.2001., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas zaļā rota visos gadalaikos, bērnu acīm, šodien un nākotnē

5.jūnijā ar izstādi Kongresu namā Rīgā vainagojās bērnu zīmējumu konkurss "Kādu es redzu mežu gada garumā"

Konkursu rīkoja Latvijas Bērnu fonds kopā ar savu uzticamo sabiedroto — akciju sabiedrību "Latvijas finieris". Atsaucība bija necerēti liela, un divu mēnešu laikā tika saņemti 964 darbi — gan zīmējumi un akvareļi, gan pasteļi un linogriezumi. Konkursa noslēguma sarīkojumā jaunie mākslinieki, kas ieradās no visiem Latvijas novadiem, savus darbiņus redzēja izkārtotus krāšņā izstādē. Arī te bija sagādātas gan krāsas, gan flomasteri, un tapa vēl daudzi zīmējumi. Tā 25 Valkas bērnu invalīdu nometnes dalībnieki zīmēja mežu, kādu viņi to redz šodien un kādu iztēlojas pēc divdesmit gadiem, bet divdesmit Naujenes bērnu nama audzēkņi — zaļās birzis Daugavas līkumos. Visi bērni kopā ar mākslinieku Jāni Anmani zīmēja sava konkursa simbolisko koku, uzticēdami tam savus sapņus un labās domas, savu rūpi par dabas saudzēšanu un skaistuma vairošanu.

Bērnus un viņu skolotājus uzrunāja Bērnu fonda prezidents Andris Bērziņš un a/s "Latvijas finieris" ģenerāldirektors Juris Biķis, uzstājās bērnu ansamblis "Knīpas un knauķi" un teātra studijas "Zīļuks" bērni, muzicēja Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels. Visi dalībnieki saņēma piemiņas veltes, bet piecpadsmit labākie — arī "Latvijas finiera" ražotās rotaļlietas. Un visi bērni pusdienoja Krasta ielas kompleksā "Lido".

Vaicāts, vai lielais darbs, kas bija saistīts ar tik vērienīga pasākuma rīkošanu, sagādājis arī gandarījumu, Bērnu fonda prezidents Andris Bērziņš sacīja: "Ar akciju sabiedrību "Latvijas finieris" sadarbojamies jau vismaz trīs gadus. Tā palīdzēja veidot arī vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijas centru Rīgā. Mēs esam ļoti pateicīgi par katru nesavtīgu atbalstu. Bērniem nepieciešamas pozitīvas emocijas, tāpat kā tās nepieciešamas visai sabiedrībai. Un šiem tūkstoš bērniem šī bija priecīga diena. Sevišķi lauku bērniem un bērnu namu audzēkņiem. Daudzi no viņiem Rīgā ir pirmo reizi. Viņiem varbūt uz visu mūžu paliks atmiņā gan pašu veidotā izstāde un tikšanās ar Jāni Anmani, gan skaistā strūklaka parkā un garšīgās pusdienas un koncerts "Lido" kompleksā."

Arī Jānis Anmanis domā, ka šādiem konkursiem ir nākotne: "Bērnu atsaucība ir ļoti liela. Es pat domāju, ka skolās vajadzētu rīkot tādas atlases sacensības, lai mazie mākslinieki vairāk censtos iedziļināties tēmā. Ārkārtīgi jauki bija vērot, kā bērni izjūt pasauli ap sevi. Viņu attēlotais mežs ir priecīgi apdzīvots. Tur ir vāveres, tauriņi, putni un saule. Bet ar bērniem varētu runāt arī par meža filozofiju, lai viņi izjustu mežu arī kā baznīcu, kā svētumu. Būs ar laiku arī tas, jo bērnu fantāzijai jau nav robežu."

Aina Rozeniece, "LV" nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

BER01.JPG (33074 BYTES) BER03.JPG (35682 BYTES) BER06.JPG (31264 BYTES) BER05.JPG (28575 BYTES)

Konkursa skates vadītājs mākslinieks Jānis Anmanis; a/s "Latvijas finieris" ģenerāldirektors Juris Biķis un Bērnu fonda prezidents Andris Bērziņš

Zīmējumu konkursa noslēgumā uzstājas bērnu ansamblis "Knīpas un knauķi" un bērni no teātra sudijas "Zīļuks"

BER09.JPG (29037 BYTES) BER08.JPG (31456 BYTES) BER12.JPG (30987 BYTES) BER02.JPG (47132 BYTES)

Konkursa uzvarētājiem "Latvijas finieris" dāvina rotaļlietas: ragaviņas saņem Gatis Ancāns un Alise Ņikandrova…

… mājiņu saņem Monta Megija Grīnvalde.

    Bērni, zīmējot sava konkursa simbolisko koku ( šeit un apakšā )

BER10.JPG (57418 BYTES)

BER11.JPG (54744 BYTES)

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!