• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Latvijas piļu un muižu apsaimniekotāju jubilejas tortes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2001., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25091

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mājsaimniecības sastāvu kā labklājības faktoru

Vēl šajā numurā

06.06.2001., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Latvijas piļu un muižu apsaimniekotāju jubilejas tortes

Šodien, 6. jūnija pēcpusdienā, Siguldas Jaunajā pilī pie gada jubilejas tortes sanāk 50 Latvijas piļu un muižu apsaimniekotāji un daudzie atbalstītāji, lai atskatītos uz pirmo darbības gadu.

Pirms svētku tortes paredzēta kopsapulce, kurā valde sniegs atskaiti par aizvadīto gadu. Un ir par ko atskaitīties. Veiksmīgi noritēja pagājušā gada akcija "Apceļosim Latvijas pilis!", kurā iesaistījās ap 5000 dalībnieku, un ballē Jelgavas pilī satikās ap 1500 čaklāko ceļotāju. Sākusies jaunā akcija — jau grūtāka gan asociācijai, gan akcijas dalībniekiem. Balles sagatavošana prasīja daudz asociācijas prezidenta Kaspara Sīmaņa (Jaunpils pils), viceprezidenta E.Griķa (Cirstu pils), D.Vanagas (Krimuldas pils), J.Vimbas (Bīriņu pils), Jelgavas pils saimnieku un daudzu asociācijas biedru rūpju un darba. Tāpat asociācijas stends abās tūrisma izstādēs "Balttour" un Baltijas tūrisma gadatirgū Skonto hallē pulcēja daudz interesentu.

Piļu saimnieki ir noorganizējuši 7 mācību seminārus kolēģiem un interesentiem gan par vēsturisko ēku restaurāciju, gan apsaimniekošanu, gan iekļaušanos tūrisma apritē. Par mācībām asociācijas valdē rūpējas Kristīne Veinberga, kura pārstāv Tāšu muižu Liepājas rajonā. Arī svētku diena no rīta iesāksies ar zinātniski praktisku konferenci Turaidas muzejrezervātā "Turaidas pils un muižas izpētes un eksponēšanas problēmas".

Tagad tiek gatavoti informatīvi materiāli, sagatavota informācija bukletiem. Pašlaik ir sagatavots CD–ROM ar fotogrāfijām, ko var izmantot masu mediju žurnālisti savām publikācijām kā skaistas ilustrācijas. Visu gadu internetā ar adresi www.openlatvia.lv (www.pilis.lv) ir informācija par asociāciju, par akcijām, kā arī apraksti par 304 pilīm un bijušo muižu kompleksiem. To ir nodrošinājis Egils Griķis kā BOS "Atvērtā Latvija" un portāla direktors.

Asociācija dzima ar salūtu Cirstu debesīs, un tās "debesu briljantu" dzirkstis ir apgaismojušas visu gadu, bet gaitu uz priekšu ir palīdzējuši uzturēt gan "Rīgas taksi", gan SIA "Saulkalne S", gan a/s "Balta", gan šī gada akcijas partneris SIA "Latvija Statoil".

Visiem ir patiess prieks par nopietno interesi, jo pilis un bijušo muižu kompleksi ir Latvijas vēstures, mūsdienu kultūrainavas sastāvdaļa. Tās glabā ne tikai vēstures elpu un cilvēku dzīvesstāstus, bet turpina rakstīt šodienas vēsturi, ietver daudzo cilvēku šodienas rūpes un darbību. Tā ir neparasta, skaista un bagāta pasaule.

Laima Lupiķe, asociācijas izpilddirektore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!