• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2012. gada 12. jūlija saistošie noteikumi Nr. 14 "Ēdināšanas izdevumu atvieglojumi izglītojamiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.2012., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/op/2012/127.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

14.08.2012., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14

Pieņemts: 12.07.2012.

OP numurs: 2012/127.8

2012/127.8
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.14

Daugavpilī 2012.gada 12.jūlijā (prot. Nr.14, 7.§)

Ēdināšanas izdevumu atvieglojumi izglītojamiem

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām”
43.panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17.panta trešās daļas
11.punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka ēdināšanas izdevumu atvieglojumu apmēru un piešķiršanas kārtību Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestāžu 1.–4.klašu izglītojamiem.

2. 1.klašu izglītojamiem tiek nodrošinātas bezmaksas pusdienas skolas ēdnīcā.

3. 2.–4.klašu izglītojamiem maksa par ēdināšanas pakalpojuma izmantošanu skolas ēdnīcā tiek kompensēta 50% apmērā, bet ne vairāk kā Ls 0,50 dienā vienam izglītojamam.

4. Noteikumi nav piemērojami gadījumos, ja izglītojamiem saskaņā ar citiem normatīvajiem aktiem pienākas lielāks atvieglojumu apmērs.

5. Izglītojamo ēdināšanas izdevumu atvieglojumus piešķir ar vispārējās izglītības iestādes direktora lēmumu.

6. Direktora pieņemto lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā rajona tiesā, Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

7. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2012.gada 1.septembrī.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova

 

 

Daugavpils pilsētas domes 2012.gada 12.jūlija saistošo noteikumu Nr.14
"Ēdināšanas izdevumu atvieglojumi izglītojamiem"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

2012.gada 1.jūnijā stājās spēkā Ministru kabineta 2012.gada 13.marta noteikumi Nr.172 "Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem", kas nosaka uztura normas un paredz nodrošināt veselīga un līdzsvarota uztura lietošanu izglītības iestādēs. Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešā daļa nosaka, ka Dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi. Arī Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 11.punkts nosaka pašvaldības kompetenci noteikt tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība. Nodrošinot normatīvo aktu prasību izpildi un veicinot to, lai veselīga uztura normām atbilstošas pusdienas būtu pieejamas pēc iespējas lielākam izglītojamo skaitam, nolemts izdot saistošos noteikumus, piešķirot ēdināšanas izdevumu atvieglojumus 1.–4.klašu izglītojamiem. Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumi Nr.1206 "Kārtība, kādā aprēķina, piešķir un izlieto valsts budžetā paredzētos līdzekļus pašvaldībām pamatizglītības iestādes skolēnu ēdināšanai" paredz valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām 1.klašu izglītojamo ēdināšanas izdevumu segšanai Ls 0,80 dienā, taču ņemot vērā, ka tas ir nepietiekami, pašvaldība kompensēs ēdināšanas izdevumu starpību.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumu projekts paredz nodrošināt 1.klašu izglītojamiem bezmaksas pusdienas, savukārt 2.–4.klašu skolēniem maksa par ēdināšanas pakalpojuma izmantošanu tiks kompensēta 50% apmērā, bet ne vairāk kā Ls 0,50 dienā vienam skolēnam.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pieņemot šos saistošos noteikumus, 2012.gadā (septembris – decembris) būs nepieciešami papildu pašvaldības budžeta līdzekļi Ls 113080 apmērā. Ņemot vērā, ka aprēķins ir sastādīts uz visu bērnu skaitu, var pieņemt, ka faktiski summa būs mazāka, jo ne visi izglītojamie izmantos ēdināšanas pakalpojumus.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestādes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes, izglītības iestāžu speciālistiem, izglītojamo vecākiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!