• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 5. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2001., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - uzrunājot bērnu invalīdu sporta svētku dalībniekus, vecākus, rīkotājus Ozolniekos - apžēlojot notiesātos

Vēl šajā numurā

06.06.2001., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 5. jūnija sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izsniedzama algas nodokļa grāmatiņa". Noteikumi nosaka kārtību, kādā fiziskajai personai — iekšzemes iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājam — izsniedzama algas nodokļa grāmatiņa, lai nodrošinātu nodokļa maksātāju uzskaiti, iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksāšanas kontroli, pareizu neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu piemērošanu, kā arī nosaka grāmatiņas veidlapas paraugu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 9.jūlija noteikumos Nr.253 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanas funkcijām".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas un Portugāles Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Sporta likums". Likuma mērķis būs noteikt sporta organizēšanas un veicināšanas vispārīgos organizatoriskos un tiesiskos pamatus, sporta sabiedrisko organizāciju, valsts un pašvaldību institūciju savstarpējās attiecības un pamatuzdevumus sporta attīstībā un sporta finansēšanas pamatus, kā arī dalības principus starptautiskajā sporta kustībā.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi" un grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumos Nr.48 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem". Grozījumi izstrādāti, ievērojot Ministru kabineta noteikumos "Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu lūžņi" noteiktos licenču veidus.

Akceptēts rīkojums "Par valsts aizsardzībai un integrācijai Eiropas Savienībā nepieciešamo dokumentu tulkošanu un terminoloģijas datu bāzes izveidi". Tas paredz atļaut Aizsardzības ministrijai, nerīkojot izsoli (konkursu), pasūtīt Tulkošanas un terminoloģijas centram valsts aizsardzībai un integrācijai Eiropas Savienībā nepieciešamo dokumentu tulkošanu un terminoloģijas datu bāzes izveidi.

Akceptēts rīkojums "Par Līgumu par radiācijas monitoringa datu apmaiņu".

Valdība akceptēja noteikumus "Kosmētikas līdzekļu drošuma prasības un uzraudzības kārtība". Tie nosaka kosmētikas līdzekļu drošuma prasības un kārtību, kādā veicama to ievērošanas uzraudzība Latvijā, kā arī kosmētikas līdzekļa marķējuma prasības. Kosmētikas līdzekļu veidi norādīti šo noteikumu pielikumā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 24.decembra rīkojumā Nr.647 "Par Latvijas — Krievijas starpvaldību komisiju".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par maksātnespējīgās Latvijas Neredzīgo biedrības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Rīgas uzņēmums" darbinieku prasījumu apmierināšanu". Tas paredz atļaut Privatizācijas aģentūrai no valsts īpašuma objektu privatizācijā gūto ienākumu atskaitījumiem piešķirt 41605,18 latu, no tiem 24997,08 latus — kaitējuma atlīdzībai sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību, 1198,00 latus — darba algas samaksai, ar to saistītajām obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokļa samaksai, 15410,10 latu — obligātajām iemaksām, maksātnespējīgās Latvijas Neredzīgo biedrības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Rīgas uzņēmums" darbinieku prasījumu apmierināšanai.

Akceptēts rīkojums "Par V.Viesiņu". Ar 2001.gada 6.jūniju pulkvedis Vitālijs Viesiņš iecelts Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku komandiera amatā.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Flandrijas starpvaldību komisijā". Par komisijas vadītāju apstiprināta Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta vadītāja I.Kalniņa.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas pilsonības atjaunošanu". Pamatojoties uz Naturalizācijas pārvaldes atzinumu, pilsonība atjaunota N.Bekusovai.

Akceptēts rīkojums "Par J.Ozoliņu". Jānis Ozoliņš atkārtoti iecelts bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts zāļu aģentūra" ģenerāldirektora amatā.

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1999.gada 5.oktobra noteikumos Nr.344 "Repatriācijas fonda līdzekļu pārvaldīšanas un izlietošanas kārtība". Grozījums nosaka, ka atlīdzināmo izdevumu apmērs vienai personai, kas saistīti ar pārcelšanos uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, nepārsniedz 1000 latus.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra noteikumos Nr.396 "Noteikumi par masu aktīvās atpūtas centru, sporta būvju un to uzturēšanai nepieciešamās zemes neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli".

Akceptēti "Noteikumi par valsts pārvaldes iestāžu darbinieku atalgojumu" . Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts pārvaldes iestāžu un prokuratūras darbiniekiem līdz jaunās valsts pārvaldes iestāžu darbinieku darba samaksas sistēmas pilnīgai ieviešanai nosaka atalgojumu (mēneša amatalgu, piemaksas un prēmijas) un tā apmēru.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 10.septembra noteikumos Nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.33 "Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā". Grozījumi paredz, ka vispārējās vidējās izglītības mācībiestādes izlaiduma klases izglītojamie, kuri apgūst mazākumtautību izglītības programmu un vēlas naturalizēties, Pilsonības likumā paredzēto valodas prasmes pārbaudi kārto latviešu valodas un literatūras eksāmenā. Pārbaudi veiks Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotās centralizēto eksāmenu komisijas, kas darbojas saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas instrukciju.

Sakarā ar iepriekšminētajiem grozījumiem akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.34 "Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts nodevu naturalizācijas iesnieguma iesniegšanai" . Valsts nodevas pamatlikme noteikta 20 latu.

Valdība akceptēja "Noteikumus par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem".

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem par Iedzīvotāju reģistra un Adresu uzziņu biroja rīcībā esošās informācijas apvienošanu . Iekšlietu ministrijai uzdots līdz 1.jūlijam: nodrošināt Valsts policijas Adresu uzziņu biroja reorganizāciju un tā funkciju nodošanu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistram; nodrošināt Valsts policijas Adresu uzziņu biroja kartotēku, materiāltehnisko un citu vērtību nodošanu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei; iesniegt Finansu ministrijā priekšlikumus par attiecīgiem grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2001.gadam".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem". Grozījumu projekts paredz samazināt valsts pamatbudžetā ieskaitāmo akcīzes nodokļa daļu no 50% uz 40% un palielināt valsts speciālajā budžetā "Valsts autoceļu fonds" ieskaitāmo daļu no 50% uz 60%.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!