• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem militārā dienesta likumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2001., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25052

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par terora aktu Telavivā

Vēl šajā numurā

06.06.2001., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem militārā dienesta likumos

Šodien, 6.jūnijā, notiek Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēde, kuras darba kārtībā iekļauta šādu likumprojektu apspriešana — "Grozījumi Obligātā militārā dienesta (OMD) likumā" un grozījumi likumos, kas saistīti ar valsts robežas apsardzību.

Aizsardzības ministrija ir sagatavojusi projektu "Grozījumi Obligātā militārā dienesta likumā", kas papildina likuma 21.pantu ar nosacījumiem, ka obligātajā militārajā dienestā nevar iesaukt personas, kuras agrāk sodītas par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem, un personas, kurām nav pamatskolas izglītības. Tāpat Aizsardzības ministrija izteikusi priekšlikumu papildināt likumu ar normu, kas paredz pagarināt dienesta laiku obligātā militārā dienesta karavīriem par to laiku, ko viņš ir pavadījis virssardzē par izdarītajiem pārkāpumiem.

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzskata, ka šie likuma grozījumi būs ļoti nozīmīgi, veicot iesaukumu obligātajā militārajā dienestā, un ļaus izvairīties no tādu personu iesaukšanas, kuras var nelabvēlīgi iespaidot pārējos jaunkareivjus.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!