• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2012. gada 22. jūnija saistošie noteikumi Nr. 16 "Kustamā un nekustamā īpašuma novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2012., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/op/2012/115.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

24.07.2012., Nr. 115

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 22.06.2012.

OP numurs: 2012/115.8

2012/115.8
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.16

Rēzeknē 2012.gada 22.jūnijā (prot. Nr.14, 3.p.)

Kustamā un nekustamā īpašuma novērtēšanas kritēriji,
nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam

Izdoti saskaņā ar 2010.gada 30.marta
Ministru kabineta noteikumiem Nr.299
"Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas
atzīšanu par trūcīgu"19.punkta 19.4.apakšpunktu

1. Saistošie noteikumi nosaka ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk tekstā – ģimene (persona)) īpašumā esošo kustamo un nekustamo īpašumu novērtēšanas kritērijus, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam.

2. Nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par nekustamo īpašumu netiek uzskatīta viena garāža un viens nekustamais īpašums, kura kadastrālā vērtība vai novērtējums kadastrā ir mazāks par 2000,00 latiem.

3. Nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par kustamo īpašumu netiek uzskatīts viens automobilis vai motocikls, kurš ir ilgāk kā 24 mēnešus ģimenes īpašumā, kā arī viens velosipēds, mopēds vai motorollers katram ģimenes loceklim.

4. Nosakot nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību, informācija tiek ņemta no valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas izplatīšanas sistēmas. Strīdu gadījumā ģimenei (personai) ir pienākums iesniegt kadastra informāciju no Valsts zemes dienesta, atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra likuma 85.pantam.

5. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

6. Ar šo saistošo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē Rēzeknes pilsētas domes 2010.gada 27.decembra saistošie noteikumi Nr.23 "Zemes, meža un ēku novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam" ("LV", 9 (4407), 18.01.2011.).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.16
"Kustamā un nekustamā īpašuma novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2012.gada 1.jūnijā stājās spēkā Ministru kabineta 2012.gada 29.maija noteikumi Nr.366 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumos Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu"".
Tika grozīts Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumu Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu" (turpmāk tekstā – MK noteikumi Nr.299) 19.punkts, kas nosaka, kāds īpašums šo Ministru kabineta noteikumu izpratnē nav uzskatāms par īpašumu.
Saskaņā ar MK noteikumu Nr.299 19.4. apakšpunktu par īpašumu šo noteikumu izpratnē nav uzskatāms pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktais kustamais un nekustamais īpašums.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos tiek noteikts kustamais un nekustamais īpašums, kurš MK noteikumu Nr.299 izpratnē nav uzskatāms par īpašumu.
Saistošie noteikumi nosaka kritērijus, pēc kādiem tiks vērtēts ģimenes (personas) īpašumā esošais kustamais un nekustamais īpašums, nosakot, vai ģimene (persona) atzīstama par trūcīgu.
Saistošie noteikumi nosaka, ka par īpašumu netiks uzskatīts:
1) nekustamais īpašums: viena garāža un viens nekustamais īpašums, kura kadastrālā vērtība vai novērtējums kadastrā ir mazāks par 2000,00 latiem;
2) kustamais īpašums: viens automobilis vai motocikls, kas ir ilgāk par 24 mēnešiem ģimenes īpašumā, kā arī viens velosipēds, mopēds vai motorollers katram ģimenes loceklim.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta palielināta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.
Saistošie noteikumi būtiski neietekmēs sociālās palīdzības saņēmēju skaitu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam novērtē Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvalde pēc iesnieguma saņemšanas par ģimenes (personas) atzīšanu par trūcīgu.
Nosakot nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību, informācija tiek ņemta no valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas izplatīšanas sistēmas. Strīdu gadījumā ģimenei (personai) ir pienākums iesniegt kadastra informāciju no Valsts zemes dienesta, atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra likuma 85.pantam.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.
Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapas
www.rezekne.lv sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!