• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 4.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2001., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/25020

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

NATO Parlamentārās asamblejas Eiropas valstu deputāti: - Pie Ministru prezidenta - Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra

Vēl šajā numurā

05.06.2001., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 4.jūnija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Mājputnu olu marķēšanas un higiēnas prasības pārtikas apritē” . Tie noteiks pārtikā izmantojamo mājputnu (vistu un paipalu) olu marķēšanas un higiēnas prasības šādos pārtikas aprites posmos — šķirošana, uzglabāšana, transportēšana, izplatīšana.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Nacionālā bibliotēku krājuma noteikumi” . Tie noteiks Nacionālajā bibliotēku krājumā ietilpstošo bibliotēku krājumu veidošanas, papildināšanas, uzskaites, uzturēšanas un saglabāšanas, kā arī bibliotēku krājumos esošo seniespiedumu, reto grāmatu, rokrakstu un citu kultūras pieminekļu konservācijas un restaurācijas kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts “Vietējas nozīmes bibliotēku tīkla darbības noteikumi” . Tie noteiks vietējas nozīmes bibliotēku tīklu un tās darbības kārtību pašvaldību administratīvajās teritorijās.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Nacionālā kopkataloga veidošanas un izmantošanas noteikumi” .

Akceptēts grozījumu projekts 1995.gada 22.novembra noteikumos Nr.348 “Noteikumi par erotiska un pornogrāfiska rakstura materiālu ievešanu, izgatavošanu, izplatīšanu, publisku demonstrēšanu vai reklamēšanu” . Grozījumi novērsīs noteikumu pretrunas ar citiem spēkā esošiem tiesību aktiem.

Akceptēts noteikumu projekts “Bibliotēkas darbam nepieciešamo darbinieku skaita un darbinieku amatu ieņemšanai nepieciešamās izglītības noteikšanas kārtība” . Tie noteiks bibliotēkas darbam nepieciešamo darbinieku skaitu, kā arī darbinieku amatus, kuru ieņemšanai nepieciešama noteikta akadēmiskā vai profesionālā izglītība vai tālākizglītības kursu beigšanas sertifikāts bibliotēku darba jomā, atkarībā no bibliotēkas statusa, struktūras, darba apjoma un uzdevumiem.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.135 “Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu administratīvās, finansu un tehniskās vadības sistēmu” .

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par trīs jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (viena — arī GSM 1800 standartā) izsoles konsultanta izvēles konkursa norises kārtību”, grozījumu projektu Ministru kabineta 2001.gada 30.janvāra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.5 26.¤) “Par izsoles komisiju trīs jaunā standarta (UMTS) mobilo telekomunikāciju licenču izsniegšanai un par izsoles organizēšanas principiem” un grozījumu projektu Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra noteikumos Nr.71 “Izsoles komisijas nolikums trīs jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (viena — arī GSM 1800 standartā) izsniegšanai” .

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts meža zemes piešķiršanu zinātniskās izpētes vajadzībām” . Tas paredz piešķirt valsts meža zemi 28 975,7 hektāru platībā zinātniskās izpētes vajadzībām.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Nacionālās drošības likumā un grozījumu projektu likumā “Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās” . Grozījumi likumos paredz Ministru kabinetam deleģēt tiesības pieņemt lēmumus par Latvijas NBS vienību piedalīšanos starptautiskajās miera uzturēšanas un miera nodrošināšanas operācijās.

Akceptēts likumprojekts “Par Nolīgumu par izglītības, zinātnes un kultūras materiālu ievešanu, Protokolu un tā Pielikumiem” . Latvijas pievienošanās UNESCO Nolīgumam paredz atcelt nodokļus un samazināt tirdzniecības ierobežojumus, importējot grāmatas, izdevumus un dokumentus, mākslas darbus, izglītojoša, zinātniska vai kulturāla rakstura kolekciju priekšmetus un vizuālos vai audio materiālus, zinātniskos instrumentus un aparātus, kā arī neredzīgajiem domātus izstrādājumus.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Noteikumi par filmu producētāju (ražotāju) un izplatītāju, filmu izplatīšanas vietu un filmu reģistrācijas valsts nodevu” .

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par izsolēm un konkursiem valsts vai pašvaldību pasūtījuma piešķiršanai” . Tie noteiks izsoles dokumentu sagatavošanas, izsoles izsludināšanas, izsoles piedāvājuma dokumentu iesniegšanas, piedāvājumu salīdzināšanas un novērtēšanas kārtību izsolē, kā arī konkursa sagatavošanas un norises kārtību.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!