• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 26. jūnija noteikumi Nr. 444 "Kārtība, kādā zvērināts tiesu izpildītājs pēc ieinteresēto personu lūguma piegādā tiesas pavēstes un citus dokumentus". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2012., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249814-kartiba-kada-zverinats-tiesu-izpilditajs-pec-ieintereseto-personu-luguma-piegada-tiesas-pavestes-un-citus-dokumentus

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.445

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 19.oktobra noteikumos Nr.876 "Lauku atbalsta dienesta nolikums"

Vēl šajā numurā

29.06.2012., Nr. 102

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 444

Pieņemts: 26.06.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.444

Rīgā 2012.gada 26.jūnijā (prot. Nr.36 24.§)

Kārtība, kādā zvērināts tiesu izpildītājs pēc ieinteresēto personu lūguma piegādā tiesas pavēstes un citus dokumentus

Izdoti saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 74.panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā zvērināts tiesu izpildītājs pēc ieinteresēto personu lūguma piegādā tiesas pavēstes un citus dokumentus (turpmāk – dokuments).

2. Zvērināts tiesu izpildītājs nav atbildīgs par piegādājamā dokumenta saturu.

3. Ja dokuments piegādāts atbilstoši šiem noteikumiem, tas uzskatāms par piegādātu arī gadījumā, ja adresāts, tai skaitā šo noteikumu 7.punktā minētā persona, atteikusies to pieņemt, izņemot gadījumu, ja piegāde nav bijusi iespējama tādēļ, ka adresāts nav bijis sastopams un dokumentu nebija iespējams nodot nevienai no šo noteikumu 7. vai 9.punktā minētajām personām.

II. Iesniegums par dokumentu piegādi

4. Persona, kura lūdz piegādāt dokumentu (turpmāk – iesniedzējs), zvērinātam tiesu izpildītājam iesniedz:

4.1. rakstveida iesniegumu, kurā norāda:

4.1.1. dokumenta adresāta vārdu, uzvārdu un personas kodu vai nosaukumu un reģistrācijas numuru, ja adresāts ir juridiska persona;

4.1.2. adresi, uz kuru piegādājams dokuments;

4.1.3. informāciju par dokumentu:

4.1.3.1. veidu;

4.1.3.2. izdevēju;

4.1.3.3. reģistrācijas numuru;

4.1.3.4. izdošanas datumu;

4.1.3.5. īsu dokumenta satura izklāstu;

4.1.4. iesniedzēja vārdu, uzvārdu, personas kodu un korespondences adresi vai nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi, ja iesniedzējs ir juridiska persona;

4.2. dokumentu;

4.3. tiesas izsniegtu paraksta veidlapu (veidlapa, kas apliecina tiesas dokumenta saņemšanu), ja dokuments ir tiesas pavēste vai cits tiesas dokuments.

5. Iesniedzot šo noteikumu 4.punktā minētos dokumentus, iesniedzējs zvērinātam tiesu izpildītājam uzrāda personu apliecinošu dokumentu un iesniedz tā kopiju. Ja iesniedzēja vietā dokumentu piegādei iesniedz cita persona, tā zvērinātam tiesu izpildītājam uzrāda personu apliecinošu dokumentu un rakstisku iesniedzēja pilnvarojumu konkrēto darbību veikšanai, kā arī iesniedz šo dokumentu kopijas.

6. Personu iesniegumus par dokumentu piegādi zvērināts tiesu izpildītājs reģistrē atsevišķā reģistrā un kopā ar saistītajiem dokumentiem glabā šim nolūkam īpaši iekārtotā mapē.

III. Dokumenta piegādes kārtība

7. Juridiskai personai dokumentu piegādā uz tās juridisko adresi. Dokumentu izsniedz juridiskās personas amatpersonai vai darbiniekam, kurš atbildīgs par dokumentu saņemšanu.

8. Fiziskai personai dokumentu piegādā uz adresi, kuru iesniegumā norādījis iesniedzējs.

9. Dokumentu, kas piegādājams fiziskai personai, izsniedz adresātam personīgi. Ja dokumenta piegādes brīdī adresāts norādītajā adresē nav sastopams, dokumentu nodod attiecīgajā adresē sastaptajam kopā ar adresātu dzīvojošam pilngadīgam viņa ģimenes loceklim vai tuviniekam (ja dokumenta piegāde veikta uz adresāta dzīvesvietas adresi), vai darbavietas administrācijai (ja dokumenta piegāde veikta uz adresāta darbavietas adresi) nodošanai adresātam. Minētajai personai ir pienākums dokumentu nodot adresātam.

10. Ja dokumenta piegādes procesā zvērināts tiesu izpildītājs saņem informāciju, ka adresāts varētu būt sastopams citā adresē, zvērināts tiesu izpildītājs, izmantojot pieejamos sakaru līdzekļus (piemēram, tālruni, elektronisko pastu), par to informē iesniedzēju un piegādā dokumentu uz attiecīgo adresi.

11. Adresāts vai šo noteikumu 9.punktā minētā persona, kurai dokuments izsniegts nodošanai adresātam, zvērināta tiesu izpildītāja sagatavotajā aktā ar parakstu apliecina dokumenta saņemšanu. Ja dokuments ir tiesas pavēste vai cits tiesas dokuments, adresāts vai šo noteikumu 7. vai 9.punktā minētā persona dokumenta saņemšanu apliecina, arī parakstoties tiesas izsniegtajā paraksta veidlapā. Ar šo brīdi dokuments uzskatāms par piegādātu.

12. Ja adresāts atsakās pieņemt dokumentu, zvērināts tiesu izpildītājs adresātu informē par dokumenta veidu, izskaidro atteikuma sekas, kas iestājas saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu, un izdara aktā atzīmi par adresāta atteikšanos pieņemt dokumentu. Ar šo brīdi dokuments uzskatāms par piegādātu.

13. Ja adresāts iesniedzēja iesniegumā norādītajā adresē nav sastopams un dokumentu nav iespējams nodot nevienai no šo noteikumu 7. vai 9.punktā minētajām personām, zvērināts tiesu izpildītājs aizvērtā aploksnē atstāj adresāta pastkastītē paziņojumu par mēģinājumu viņam nodot dokumentu un uzaicina viņu septiņu dienu laikā ierasties zvērināta tiesu izpildītāja birojā, lai saņemtu dokumentu. Par minētajām darbībām zvērināts tiesu izpildītājs sastāda aktu. Ja adresāts zvērināta tiesu izpildītāja noteiktajā termiņā neierodas zvērināta tiesu izpildītāja birojā saņemt dokumentu, zvērināts tiesu izpildītājs par to izdara atzīmi minētajā aktā, norādot, ka dokuments nav piegādāts.

IV. Zvērināta tiesu izpildītāja akts par dokumenta piegādi

14. Par dokumenta nodošanu adresātam vai adresāta atteikumu pieņemt dokumentu, kā arī par dokumenta piegādes neiespējamību zvērināts tiesu izpildītājs sastāda aktu, ievērojot zvērināta tiesu izpildītāja lietvedību regulējošajās tiesību normās noteiktās prasības. Papildus zvērināts tiesu izpildītājs aktā norāda:

14.1. iesniedzēja vārdu, uzvārdu, personas kodu un korespondences adresi vai nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi, ja iesniedzējs ir juridiska persona;

14.2. dokumenta adresāta vārdu, uzvārdu, personas kodu vai nosaukumu un reģistrācijas numuru, ja adresāts ir juridiska persona, kā arī piegādes adresi;

14.3. informāciju par dokumentu:

14.3.1. veidu;

14.3.2. izdevēju;

14.3.3. reģistrācijas numuru;

14.3.4. izdošanas datumu;

14.3.5. īsu dokumenta satura izklāstu;

14.4. dokumenta izsniegšanas datumu, laiku un vietu vai datumu, laiku un vietu, kad un kur adresāts atteicies pieņemt dokumentu, vai datumu, laiku un vietu, kad un kur konstatēts dokumenta piegādes neiespējamības fakts;

14.5. tās šo noteikumu 7.punktā minētās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un amatu, kurai dokuments nodots vai kura atteikusies dokumentu pieņemt;

14.6. tās šo noteikumu 9.punktā minētās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, kā arī radniecību (saistību) ar dokumenta adresātu vai amatu adresāta darbavietā, ja dokuments saskaņā ar šo noteikumu 9.punktu izsniegts citai personai, lai to nodotu adresātam.

15. Ja dokuments tiek piegādāts, zvērināts tiesu izpildītājs un dokumenta adresāts vai persona, kurai dokuments izsniegts, lai to nodotu adresātam, paraksta aktu. Ja adresāts atteicies pieņemt dokumentu vai tā piegāde nav iespējama, aktu paraksta zvērināts tiesu izpildītājs.

16. Ja dokuments ir tiesas pavēste vai cits tiesas dokuments, zvērināts tiesu izpildītājs atbilstoši dokumenta piegādei aizpilda tiesas izsniegto paraksta veidlapu par dokumenta izsniegšanu, norādot:

16.1. dokumenta izsniegšanas datumu, laiku un vietu vai datumu, laiku un vietu, kad un kur adresāts atteicies pieņemt dokumentu;

16.2. tās šo noteikumu 7.punktā minētās personas vārdu, uzvārdu un amatu, kurai dokuments nodots vai kura atteikusies pieņemt dokumentu;

16.3. šo noteikumu 9.punktā minētās personas vārdu, uzvārdu, kā arī radniecību (saistību) ar dokumenta adresātu vai amatu adresāta darbavietā;

16.4. datumu, laiku un vietu, kad un kur konstatēts dokumenta piegādes neiespējamības fakts.

17. Akta oriģināleksemplāru zvērināts tiesu izpildītājs glabā šo noteikumu 6.punktā minētajā mapē. Akta norakstu un atbilstoši aizpildītu tiesas izsniegtu paraksta veidlapu par dokumenta saņemšanu zvērināts tiesu izpildītājs izsniedz iesniedzējam. Ja dokumenta piegāde nav iespējama vai adresāts atteicies pieņemt dokumentu, zvērināts tiesu izpildītājs kopā ar akta norakstu iesniedzējam izsniedz dokumenta oriģinālu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministra
pienākumu izpildītāja,
kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!