• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu godīgiem tiešmaksājumiem mūsu lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2012., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

28.06.2012., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu godīgiem tiešmaksājumiem mūsu lauksaimniekiem

Šodien, 28.jūnijā, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes loceklis un Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas (EESK) loceklis Armands Krauze pirms Eiropas Savienības (ES) samita kopā ar Igaunijas un Lietuvas pārstāvjiem tiksies ar Eiropas Parlamenta (EP) prezidentu Martinu Šulcu, kuram nodos Latvijas iedzīvotāju parakstīto petīciju (aicinājumu) ES institūcijām “Par godīgu attieksmi pret Baltijas valstu lauksaimniekiem Eiropas Komisijas tiesību aktos par Kopējo lauksaimniecības politiku pēc 2013.gada” (skat. “LV” Nr.68., 02.05.2012.).

Kopīgā Baltijas valstu petīcija (aicinājums) ir apstiprināta ar aptuveni 60 000 parakstu un šodien tiks iesniegta EP atbildīgajām amatpersonām. Latvijas pozīcija un prasība joprojām ir, ka ES tiešmaksājumi Latvijai nedrīkst būt mazāki par 80% no ES vidējā tiešmaksājumu apmēra, un šī ir prasība, no kuras nedrīkstam atkāpties, neskatoties uz to, ka šobrīd EP piedāvā Latvijas lauksaimniekiem tiešmaksājumu apmēra izlīdzinājumu līdz 65% no ES vidējā līmeņa.

Armands Krauze: “Petīciju parakstīja lielie un mazie zemnieki, lauku iedzīvotāji, skolotāji, mediķi, vides organizāciju pārstāvji un daudzi jo daudzi ar lauksaimniecību nesaistīti cilvēki. Mēs, lauksaimnieki, par to esam gandarīti, jo jūtam, ka cīņā neesam vieni un iedzīvotāji mūs atbalsta. Latvijas lauksaimnieki spēj saražot gan kvalitatīvus produktus, gan arī rūpēties par vides tīrību, lauku apdzīvotību, lai jebkurš Latvijas iedzīvotājs varētu baudīt zemnieku sagādātos labumus un skaistas Latvijas ainavas. Es ceru, ka arī politiķi, pārstāvot Latviju Briselē, nepiekāpsies un mūsu zemnieki saņems 80% no ES vidējiem tiešmaksājumiem.”

Savāktie paraksti ir pierādījums, ka sabiedrībai nav vienaldzīga situācija lauksaimniecībā, jo tiešo maksājumu izlīdzināšana uzlabos ne tikai konkrēto maksājumu saņēmēju situāciju, bet kopīgi atsauksies arī uz lauku iedzīvotājiem, lauku apdzīvotību, lielākām algām un pieejamākiem vietējiem produktiem. Tāpēc lauksaimnieku organizācijas neatkāpsies no izvirzītājām prasībām un turpinās kopējo cīņu, pierādot, ka ir jāpieliek punkts Baltijas valstu lauksaimnieku nevienlīdzīgajai situācijai uz pārējo ES dalībvalstu fona.

Krista Garkalne, LOSP sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!