• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Piedaloties Eiropas Savienības Ārlietu padomē Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2012., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs:
Par spriedumu "Latvenergo" diferencēto tarifu lietā

Vēl šajā numurā

27.06.2012., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:
Piedaloties Eiropas Savienības Ārlietu padomē Luksemburgā

25.jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Luksemburgā piedalījās Eiropas Savienības Ārlietu padomē. Ārlietu padomes laikā ministri apstiprināja ES Stratēģisko ietvaru par cilvēktiesībām un demokrātiju, kā arī tā ieviešanas Rīcības plānu. “Cilvēktiesības nav tikai ES pamatvērtība, bet arī viena no ES darbības svarīgākajām interešu jomām”, norādīja E.Rinkēvičs. Runājot par ES īpašā pārstāvja cilvēktiesību jautājumos amata izveidošanu, E.Rinkēvičs uzsvēra, ka jaunizveidotais postenis ir papildinošs elements, lai stiprinātu ES augstās pārstāves Ketrinas Eštones ieguldījumu cilvēktiesību, likuma varas un tiesiskuma stiprināšanā. Tāpat E.Rinkēvičs aicināja gatavot ES ikgadējos ziņojumus par cilvēktiesību situāciju trešajās valstīs.

Ārlietu padomē ministri izvērsti diskutēja par notikumu attīstību ES Dienvidu kaimiņu reģionā, galveno uzmanību pievēršot situācijai Sīrijā. Ministri pauda bažas par drošības un humāno situāciju reģionā. Tāpat ārlietu ministri izteica atbalstu jaunievēlētajam Ēģiptes prezidentam Muhamedam Morsi un pauda cerību par turpmāko demokrātisko procesu pozitīvu attīstību Ēģiptē.

Runājot par Bosnijas un Hercegovinas integrāciju ES, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs norādīja uz nepieciešamību Bosnijas un Hercegovinas politisko partiju starpā uzturēt konstruktīvu dialogu, lai veicinātu ar ES integrāciju saistītu lēmumu pieņemšanu. E.Rinkēvičs arī novērtēja starptautiskās sabiedrības ieguldījumu, uzraugot reformu procesu valstī, tomēr atzīmēja, ka par ANO Augstā pārstāvja biroja slēgšanu varēs runāt tikai tad, kad būs izpildīti visi noteiktie kritēriji.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!