• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par BEREC Regulatoru padomes priekšsēdētāja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2012., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249509

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas uzņēmējdarbības forumu Rīgā

Vēl šajā numurā

22.06.2012., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par BEREC Regulatoru padomes priekšsēdētāja vizīti Latvijā

20.jūnijā Rīgā darba un iepazīšanās vizītē bija ieradies un ar satiksmes ministru Aivi Roni ticies Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) Regulatoru padomes priekšsēdētājs Georgs Serentči.

Bez G.Serentči ar A.Roni tikās arī BEREC biroja administratīvais vadītājs Ando Rehemā un BEREC kontakttīkla vadītājs Svens Gšveitls.

2011.gada 1.oktobrī stājās spēkā Latvijas Republikas valdības un BEREC biroja saprašanās memorands par BEREC biroja mītnes izvietošanu Rīgā, kurā paredzēts, ka biroja telpu izmaksas pirmos divus gadus sedz Latvijas valdība.

Tā kā saprašanās memoranda īstenošanu koordinē Satiksmes ministrija, tad G.Serentči pateicās A.Ronim par līdzšinējo pozitīvo sadarbību un veltīja atzinīgus vārdus attiecībā uz BEREC birojam nodrošināto infrastruktūru: "Paldies par lieliskajām biroja telpām šeit, te ir laba vieta, lai strādātu!"

Savukārt A.Ronis pateicās viesiem par veltīto laiku un tikšanās iespēju un priecājās, ka tāda Eiropas Savienības līmeņa institūcija kā BEREC ir savu biroju izvietojusi tieši Rīgā.

Ņemot vērā, ka BEREC birojs ir līdzatbildīgs par iekšējā tirgus harmonizāciju elektronisko sakaru jomā, G.Serentči sarunas laikā atzīmēja jomas, kurām nākotnē būtu pievēršama lielāka uzmanība. Uzsverot, ka internets pastāv jau vairāk nekā 20 gadus, tika akcentēts, ka šajā nozarē ir nepieciešami būtiski uzlabojumi, jo īpaši kvalitātes jomā, ņemot vērā pieaugošo datu pārraides apjomu un pieprasījumu pēc dažādiem tīmeklī pieejamiem pakalpojumiem.

Otra būtiska lieta, pie kuras BEREC birojs jau ir sācis darbu, ir vienota Eiropas Savienības viesabonēšanas tirgus izveide 500 miljoniem eiropiešu. Pārskatītā Viesabonēšanas regula paredz jaunu pieeju viesabonēšanas pakalpojumu jomā, proti, šajā regulā noteikti ne tikai viesabonēšanas tarifu samazinājumi balss, īsziņu un datu pārraides pakalpojumiem, bet arī strukturālie nošķiršanas pasākumi, kas ļaus iedzīvotājiem izvēlēties viesabonēšanas pakalpojumu sniedzēju (operatoru) atsevišķi no mobilo sakaru pamatpakalpojumu sniedzēja.

A.Ronis norādīja, ka ministrija no savas puses ir gatava sekmēt un atbalstīt BEREC darbu dažādās ar nozari saistītās darba grupās un sanāksmēs.

Saskaņā ar BEREC regulu Regulatoru padomes priekšsēdētājs tiek iecelts no dalībvalstu regulatoru pārstāvju vidus uz vienu gadu. G.Serentči ir Austrijas regulatora pārstāvis, kurš vizītē Latvijā viesojās jau otro reizi.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!