• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2012., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 19.jūnijā

Vēl šajā numurā

21.06.2012., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija:
Par sarunām ar Latvijas Pašvaldību savienību

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) 14.jūnijā notika gadskārtējās sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS), kurās galvenā uzmanība tika pievērsta reģionālās attīstības, kā arī pašvaldību pārvaldes jautājumiem. Sarunu pirmo dienu vadīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Tikšanās laikā abas puses plaši diskutēja par reģionālās attīstības jautājumiem, tai skaitā par atbalsta plānošanu pašvaldībām, reģionu attīstības perspektīvām, pašvaldību iespējām veicināt teritoriju ekonomisko izaugsmi, iespējamajiem risinājumiem, kā paplašināt pašvaldībām tiesības rīkoties ar savu mantu..

Ministrs E.Sprūdžs LPS pārstāvjus informēja, ka VARAM sākusi darbu pie priekšlikumu sagatavošanas, lai uzlabotu pašvaldību kapitālsabiedrību pārraudzību un palīdzētu novērst nākotnē iespējamos nesaimnieciskas darbības riskus.

Tuvākajā laikā tiks izveidota darba grupa, lai rastu labākos un efektīvākos risinājumus pašvaldību kapitālsabiedrību darbības uzraudzības uzlabošanai, aicinot tajā piedalīties pārstāvjus no vairākām institūcijām.

LPS pārstāvji vērsa ministra uzmanību uz to, ka rūpīgi jāizvērtē visi aspekti šajā jautājumā, izvērtējot arī citu Eiropas Savienības valstu praksi.

Tāpat Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji uzsvēra nepieciešamību izstrādāt valsts teritorijas apdzīvotības politiku, lai risinātu iedzīvotāju migrācijas jautājumus. Tāpat ministrs atzīmēja, ka iespējamie šīs problēmas risinājumi ir apzināti, sagatavojot Reģionālās politikas pamatnostādnes līdz 2020.gadam. To mērķis būs stiprināt pašvaldību un reģionu rīcībspēju, dodot pašvaldībām un reģioniem vairāk iespēju veicināt savas teritorijas sociālekonomisko attīstību.

VARAM un LPS pārstāvji apmainījās viedokļiem arī par citiem pašvaldībām aktuāliem jautājumiem un vienojās uzturēt dialogu šajos jautājumos.

Šogad uz sarunām tika aicināti arī pašvaldību vadītāji, kuri, balstoties uz vietējā līmenī uzkrāto pieredzi, var sniegt konstruktīvus priekšlikumus ierosināto iniciatīvu pilnveidošanai.

Piektdien, 15.jūnijā, turpinoties VARAM un LPS gadskārtējām sarunām, tika pārrunāti vairāki jautājumi saistībā ar teritoriālās attīstības plānošanu, e-pārvaldi, kā arī dabas un vides aizsardzību. Sarunu otro dienu vadīja VARAM parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis un LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas priekšsēdētājs Gints Kaminskis.

Tikšanās laikā VARAM un LPS pārstāvji plaši diskutēja par teritorijas attīstības plānošanu, tai skaitā par plānošanas reģionu un vietējo pašvaldību sadarbību plānošanas procesā, un ar to saistītiem jautājumiem. Tāpat klātesošie pārrunāja e-pārvaldes aktualitātes un diskutēja par labākas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pārvaldības veidošanu valstī.

Sarunu noslēgumā abas puses apmainījās viedokļiem par atsevišķiem ar dabas un vides aizsardzību aktuāliem jautājumiem, tai skaitā par efektīvas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas izveidi Latvijā.

Noslēdzot sarunas, VARAM un LPS pārstāvji vienojās arī turpmāk turpināt dialogu šajos jautājumos.

Šogad uz sarunām tika aicināti arī pašvaldību vadītāji, kuri, balstoties uz vietējā līmenī uzkrāto pieredzi, sniedza konstruktīvus priekšlikumus ierosināto iniciatīvu pilnveidošanai.

Ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!