• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 12. jūnija noteikumi Nr. 412 "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 10.novembra noteikumos Nr.1306 "Kārtība, kādā valsts budžetā plāno līdzekļus Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" programmu un Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta programmu īstenošanai un veic maksājumus"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2012., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.269

Par Mātes un bērna veselības uzlabošanas plānu 2012.–2014.gadam

Vēl šajā numurā

21.06.2012., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 412

Pieņemts: 12.06.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.412

Rīgā 2012.gada 12.jūnijā (prot. Nr.33 55.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 10.novembra noteikumos Nr.1306 "Kārtība, kādā valsts budžetā plāno līdzekļus Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" programmu un Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta programmu īstenošanai un veic maksājumus"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa
"Eiropas teritoriālā sadarbība" programmu
vadības likuma 24.panta otrās daļas 4.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 10.novembra noteikumos Nr.1306 "Kārtība, kādā valsts budžetā plāno līdzekļus Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" programmu un Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta programmu īstenošanai un veic maksājumus" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 181.nr.; 2011, 202.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Valsts budžetā plāno līdzekļus:

2.1. programmu finansējuma saņēmējiem Latvijā, ja plānotā valsts budžeta līdzekļu piešķiršana projektu īstenošanai nav uzskatāma par komercdarbības atbalstu Komercdarbības atbalsta kontroles likuma izpratnē:

2.1.1. pašvaldībām un to izveidotām iestādēm;

2.1.2. no valsts budžeta daļēji finansētām atvasinātām publiskām personām (tai skaitā plānošanas reģioniem) un to izveidotām iestādēm;

2.1.3. biedrībām vai nodibinājumiem;

2.1.4. pašvaldību vai valsts kapitālsabiedrībām;

2.1.5. valsts budžeta iestādēm;

2.2. programmu finansējuma saņēmējiem programmas partnervalstīs."

2. Papildināt II nodaļu ar 5.punktu šādā redakcijā:

"5.1 Nozaru ministrijas vai citas centrālās valsts iestādes attiecīgās nozares ministrijas vai centrālās valsts iestādes budžetā plāno valsts budžeta līdzekļu finansējumu līdz simt procentiem šo noteikumu 2.1.2. un 2.1.5.apakšpunktā minētajiem finansējuma saņēmējiem, ņemot vērā attiecīgās programmas un finansēšanas līguma nosacījumus."

3. Izteikt 6.1. un 6.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. līdzekļus kārtējam saimnieciskajam gadam un valsts budžeta ilgtermiņa saistības (plāno atsevišķā valsts budžeta programmā vai apakšprogrammā kā valsts budžeta dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzfinansējuma un valsts budžeta finansējuma nodrošināšanai šo noteikumu 2.1.2. un 2.1.5.apakšpunktā minēto finansējuma saņēmēju apstiprinātajiem projektiem);

6.2. līdzfinansējuma atmaksu valsts pamatbudžetam par šo noteikumu 2.1.2. un 2.1.5.apakšpunktā minēto finansējuma saņēmēju projektiem."

4. Papildināt 7.punkta ievaddaļu aiz vārda "kārtējam" ar vārdu "saimnieciskajam".

5. Svītrot 7.1.apakšpunktu.

6. Svītrot 7.4.apakšpunktā vārdus "piecu procentu apmērā".

7. Svītrot 9. un 9.punkta ievaddaļā vārdus un skaitļus "šo noteikumu 3.1.1. un 3.2.1.apakšpunktā minētajās programmās".

8. Izteikt 10., 10.1 un 10.2 punktu šādā redakcijā:

"10. Ja šo noteikumu 2.1.5.apakšpunktā minētais finansējuma saņēmējs nav vadošais partneris, attiecīgā nozares ministrija vai cita centrālā valsts iestāde no vadošā partnera saņemto programmas līdzfinansējuma daļu valsts budžetā plāno ieņēmumos atbilstoši budžeta ieņēmumu klasifikācijai, bet izdevumos – kā atmaksu par veiktajiem izdevumiem atbilstoši budžeta izdevumu klasifikācijai, kā arī plāno valsts budžeta ilgtermiņa saistības atbilstoši projektā paredzētajām prioritātēm un piešķirtā finansējuma sadalījumam pa gadiem.

10.1 Ja šo noteikumu 2.1.2.apakšpunktā minētais finansējuma saņēmējs nav vadošais partneris, tas nodrošina no vadošā partnera saņemtās programmas līdzfinansējuma daļas atmaksu attiecīgajai nozares ministrijai, no kuras ir saņēmis uzturēšanas izdevumu transfertu.

10.2 Ja šo noteikumu 2.1.2.apakšpunktā minētais finansējuma saņēmējs ir šo noteikumu 3.punktā minēto programmu partneris (arī vadošais), tas 10 darbdienu laikā pēc programmas līdzfinansējuma daļas saņemšanas nodrošina tās atmaksu attiecīgajai nozares ministrijai, no kuras ir saņēmis uzturēšanas izdevumu transfertu."

9. Izteikt 14.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.3. esošais un papildus nepieciešamais finansējums šo noteikumu 2.1.2. un 2.1.5.apakšpunktā minēto finansējuma saņēmēju projektu īstenošanai;".

10. Izteikt 14.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.5. plānotā līdzfinansējuma atmaksa šo noteikumu 2.1.2. un 2.1.5.apakšpunktā minēto finansējuma saņēmēju projektiem no Eiropas Reģionālās attīstības fonda vai Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzekļiem sadalījumā pa gadiem visā projekta īstenošanas laikā;".

11. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Nozaru ministrijas vai citas centrālās valsts iestādes nodrošina, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda vai Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzfinansējums atmaksai valsts pamatbudžetam tiek ieskaitīts valsts pamatbudžeta ieņēmumos 20 darbdienu laikā pēc tā saņemšanas, bet ne vēlāk kā līdz saimnieciskā gada beigām. Ja nozares ministrija vai cita centrālā valsts iestāde līdzfinansējumu saņem mazāk nekā 20 darbdienas pirms saimnieciskā gada beigām un nevar nodrošināt līdzfinansējuma ieskaitīšanu valsts pamatbudžeta ieņēmumos minētajā termiņā, tā nodrošina saņemtā līdzfinansējuma ieskaitīšanu sešu darbdienu laikā attiecīgajam saimnieciskajam gadam sekojošajā saimnieciskajā gadā."

12. Svītrot 17.punktu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!