• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2012., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu Ukrainas eirointegrācijai

Vēl šajā numurā

20.06.2012., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību

15.jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ziemeļu Ministru padomes (ZMP) ģenerālsekretāru Haldoru Asgrimsonu, kurš bija ieradies vizītē Latvijā, lai pārrunātu aktualitātes Ziemeļu Ministru padomes un Baltijas valstu sadarbībā.

Abas puses pauda gandarījumu par veiksmīgo Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību gan NB-8 formātā, gan ES līmenī, gan arī īstenojot kopīgās ZMP un Baltijas valstu sadarbības programmas konkrētās nozarēs, uzsverot nepieciešamību šo sadarbību arī turpmāk attīstīt un padziļināt. Ārlietu ministrs pauda Latvijas interesi turpināt aktīvi piedalīties jau aizsāktajā diskusijā par jaunajām ZMP sadarbības vadlīnijām ar Igauniju, Latviju un Lietuvu pēc 2013.gada.

Sarunas laikā notika arī viedokļu apmaiņa par sadarbības aktualitātēm Baltijas jūras reģionā, īpaši atzīmējot ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam (Stratēģijas) nozīmi. Ārlietu ministrs uzsvēra transportu un enerģētiku kā būtiskas jomas, kurās Baltijas un Ziemeļvalstīm jāturpina sadarboties Stratēģijas ietvaros. Tāpat tika pārrunāta ZMP iesaiste Stratēģijas īstenošanā, kā arī pozitīvi novērtēta Viļņā trimdā esošās Baltkrievijas Eiropas Humanitārās universitātes darbība.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!