• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar bērna roku, ar gudru domu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2001., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar sveicienu no mājām

Vēl šajā numurā

31.05.2001., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar bērna roku, ar gudru domu

Par skolēnu zīmējumu konkursu “Palīdzi mums uzzīmēt muzeju!”

6BE.JPG (42764 BYTES) Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzejā 23.maijā beidzās skolēnu zīmējumu konkurss “Palīdzi mums uzzīmēt muzeju!”.

Konkursa ideja radās muzeja Rakstniecības nodaļas vadītājai Ilzei Knokai. Gribējās izdot uzlīmi ar muzeja simboliku, taču tādu, kas nebūtu pārlieku oficiāla. Tāpēc tika nolemts aicināt talkā bērnus. Konkursā iesaistījās 1084 skolēni vecumā no pieciem līdz septiņpadsmit gadiem.

Stāsta projekta vadītāja, muzeja speciāliste Inga Legzda: “Kad sākām saņemt sūtījumus no visām Latvijas malām, pēkšņi apjautām, ka esam noorganizējuši valsts mēroga zīmējumu konkursu. Uz tādu atsaucību tiešām nebijām cerējuši. Pienāca sūtījumi no 67 pilsētām un pagastiem. Visvairāk no Latgales, īpaši no Krāslavas, Daugavpils un Preiļu rajona. Arī Vidzeme daudz neatpalika. Mazāka aktivitāte šoreiz bija vērojama Rīgā un Kurzemes novadā.”

Autoritatīvā žūrija augstu novērtēja jauno mākslinieku veikumu un izvēlējās septiņus labākos darbus, kas būtu izmantojami uzlīmēm. Šo darbu autori ir Lelde Upīte no Rīgas Igauņu skolas, Kristīne Samsi no Preiļu 1.pamatskolas, Dagnija Kristberga no Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolas, Artis Ērmanis no Valkas rajona Bilskas pamatskolas, Dana Voronkina no Preiļu Valsts ģimnāzijas, Anita Karpenko no Daugavpils rajona Līksnas pamatskolas un Julianna Moisejenkova no Krāslavas. Konkursa uzvarētāji saņēma Atzinības rakstus, bet vislielākais prieks bija redzēt savus zīmējumus jaunajā kvalitātē — jau kā līmbildes. Tikko izgatavotās uzlīmes saņēma visi konkursa noslēguma sarīkojuma dalībnieki.

Tagad arī katrs Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzeja apmeklētājs var iegādāties jaunos muzeja suvenīrus.

Aldis Upmalis — “Latvijas Vēstnesim”

2BE.JPG (185986 BYTES) 4BE.JPG (259488 BYTES) 5BE.JPG (243870 BYTES)

1BE.JPG (150161 BYTES) 3BE.JPG (218832 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!