• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Šveices programmas finansējumu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2012., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249272

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija:
Par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām"

Vēl šajā numurā

19.06.2012., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija:
Par Šveices programmas finansējumu Latvijai

14.jūnijā noslēdzās piecu gadu Latvijas un Šveices sadarbības programmas finansēšanas periods, kas ir rezultējies divpadsmit apstiprinātos projektos par kopējo summu ~33 miljoni latu jeb 100% apmērā no Latvijai piešķirtā finansējuma.

“Esmu gandarīts, ka Latvijai ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Šveici, kā rezultātā ar tās palīdzību tiek finansēti sabiedrībai būtiski projekti. Svarīgi, ka investīcijas galvenokārt ir koncentrētas uz tādām jomām, kas netiek vai tiek tikai daļēji finansētas no citiem finanšu avotiem – ES fondiem, Norvēģijas un Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumentiem, piemēram, mazo uzņēmumu mikrokreditēšana, ugunsdrošības pasākumi Latvijas skolās, tiesu modernizācija u.c.,” norāda FM valsts sekretāres vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Šveices programmas finansējums Latvijai ir pieejams no 2007.gada līdz 2012.gada jūnijam ar iespēju projektu īstenošanu veikt līdz 2017.gadam. Tā kā pirmo projektu ieviešana ir sākusies 2009.gada vidū, šobrīd sasniegtie finansējuma apguves rādītāji ir vērtējami kā ļoti labi. Atmaksās no Šveices Latvija budžetā ir saņēmusi 42% no kopējā projektu finansējuma. No donorvalsts saņemtā informācija liecina, ka Latvija ir pirmajā vietā starp 12 saņēmējvalstīm Šveices programmas līdzekļu apguves ziņā.

Šobrīd ir sekmīgi noslēdzies skolu autobusu projekts, kā rezultātā 59 pašvaldības ir saņēmušas 110 jaunus autobusus skolēnu pārvadāšanai.

Tāpat ir noslēgusies projekta “Projektu sagatavošanas fonds” īstenošana, kura ietvaros tika sagatavoti pētījumi pirms projektu uzsākšanas.

Pārējo desmit projektu īstenošanā šobrīd ir sasniegti nozīmīgi rezultāti:

• atklāti 7 no 17 multifunkcionālajiem jauniešu iniciatīvu centriem reģionos;

• piešķirti ap 350 mikro aizdevumi 2,2 miljonu latu apmērā mikro uzņēmumiem un pašnodarbinātām personām uzņēmējdarbības uzsākšanai;

• Latvijas doktoranti un jaunie zinātnieki ir saņēmuši stipendijas pētniecības darbiem Šveices augstskolās/zinātniskajās institūcijās;

• visās tiesās un ieslodzījuma vietās līdz 2012.gada jūnija beigām tiks uzstādītas ~80 videokonferenču iekārtas un visās tiesu sēžu zālēs 295 audio ierakstu iekārtas;

• ir īstenoti ~40 no 60 nevalstisko organizāciju projektiem NVO fonda ietvaros dzīves kvalitātes uzlabošanai jauniešiem un bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, ar īpašām vajadzībām, bāreņiem un senioriem.

Tāpat Šveices programmas ietvaros tiks piešķirtas stipendijas Šveices pētniekiem lekciju lasīšanai un pieredzes apmaiņai Latvijas augstskolās un zinātniskajās institūcijās, kas sniegs ieguldījumu Latvijas augstākās izglītības un pētniecības institūtu potenciāla attīstīšanā un stiprināšanā.

Tiks arī veikti sanācijas darbi piecos objektos Rīgas Brīvostas teritorijā, atjaunojot un uzlabojot piesārņoto vietu vides kvalitāti. Pirmos sanācijas darbus plānots uzsākt šā gada otrajā pusē.

Tā kā skolu autobusu projekts noslēdzās ar ietaupījumiem, radās iespēja Šveices finansiālo atbalstu ar šā gada februāri piešķirt arī ugunsdrošības pasākumu uzlabošanai izglītības iestādēs Latvijā. Tādējādi projekta ietvaros 138 pašvaldību izglītības iestādēs (galvenokārt internātos) ir paredzēts uzlabot ugunsdrošības sistēmu, radot drošu vidi vismaz 7000 bērniem un jauniešiem.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!