• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas vietu ASV ārpolitikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2001., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24925

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Finansu ministrijas darbu

Vēl šajā numurā

31.05.2001., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas vietu ASV ārpolitikā

Vakar, 30. maijā, Budapeštā Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš kopā ar citu NATO kandidātvalstu ministriem tikās ar ASV valsts sekretāru Kolinu Pauelu. K. Pauels savā uzrunā uzsvēra pašreizējās ASV administrācijas un prezidenta Džordža Buša personīgo atbalstu NATO atvērto durvju politikai un ASV iesaistei Eiropā.

NATO iepriekšējā paplašināšanās kārta ir nostiprinājusi drošību un stabilitāti Eiropā, tāpēc alianses paplašināšana ir jāturpina, atzīmēja K.Pauels. ASV administrācija uzskata, ka visām valstīm ir vienādas tiesības un ka neviena Eiropas daļa nevar tikt izslēgta no paplašināšanās procesa valsts ģeogrāfiskās atrašanās vai vēstures dēļ. Lēmumu par NATO tālāko paplašināšanos pieņems tikai un vienīgi NATO dalībvalstis. K.Pauels savā runā uzslavēja kandidātvalstu Viļņas grupas sadarbības garu un solidaritāti un norādīja uz Bratislavā notikušo premjerministru tikšanos kā lielu panākumu.

NATO kandidātvalstu vārdā ar atbildes runu uzstājās Slovākijas ārlietu ministrs Eduards Kukans, kurš uzsvēra ASV vadošo lomu diskusijās par NATO tālāko paplašināšanos un atbildību par paplašināšanas procesa turpināšanos. Ministrs izteica cerību, ka ASV paustais atbalsts atvērto durvju politikai pārtaps konkrētos uzaicinājumos iestāties NATO 2002. gada novembrī. Kandidātvalstis sagaida, ka ASV prezidenta Dž. Buša viesošanās Eiropā šā gada 13. jūnijā būs solis uz priekšu NATO paplašināšanās diskusijā.

Ārlietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!