• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecības skaitīšanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2001., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

31.05.2001., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecības skaitīšanu Latvijā

Otrdien, 29. maijā, Centrālās statistikas pārvaldē notika preses konference par gaidāmo lauksaimniecības skaitīšanu, kas notiks no rītdienas, 1. jūnija, līdz 5. jūlijam. Preses konferencē piedalījās Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece Aija Žīgure, kas informēja:

Gaidāmā lauksaimniecības skaitīšana būs pirmā kopš 1939. gada. Tajā piedalīsies 2192 skaitītāji, būs arī 523 pārraugi, kas sekos līdzi šim procesam. Pasākums notiek pasaules 2000. gada skaitīšanas ietvaros. 2000. gadā šāda darbība notika visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Šogad skaitīšanu veic arī Igaunija un Slovākija, bet Lietuvā tā notiks nākamgad. ASV šāds pasākums veikts 1997. gadā. Lauksaimniecības skaitīšanu turpmāk ir plānots veikt reizi 10 gados. Tiks skaitītas tās lauku saimniecības, kuru rīcībā ir vismaz viens hektārs lauksaimniecībā izmantojamās zemes vai arī kuras gadā pārdošanai saražo lauksaimniecības produkciju vairāk nekā 1000 latu vērtībā. Speciāli apmācīti intervētāji uzdos jautājumus par zemes izmantošanu, sējumu platībām 2001. gada ražai, siltumnīcām un ilggadīgiem stādījumiem, mājlopu un putnu skaitu, būvēm un tehnisko aprīkojumu, kā arī par saimniecībā nodarbināto cilvēku skaitu.

A. Žīgure īpaši uzsvēra, ka iegūtie dati būs konfidenciāli un tiks izmantoti tikai statistikas nolūkos, tie netiks izpausti nevienai institūcijai, tai skaitā arī tiesībsargājošām iestādēm. Tādējādi Centrālā statistikas pārvalde cer uz cilvēku uzticību un sniegto datu ticamību. Neviens no jautājumiem netiks saistīts ar īpašnieka vai saimniecības finansiālo darbību un ieņēmumiem.

Lauksaimniecības skaitītājus varēs pazīt pēc zilā portfeļa ar gaismu atstarojošu joslu. Tie jau tika izmantoti tautas skaitīšanas laikā. Katram skaitītājam būs numurēta apliecība ar fotogrāfiju. A. Žīgure aicināja cilvēkus šaubu gadījumos zvanīt pa bezmaksas tālruni 8008066.

Piešķirtais finansējums — 1,3 miljoni latu — esot pietiekams, un divas trešdaļas no šīs summas ir atvēlētas skaitītāju algām. Pavisam apsekos ap 20 000 saimniecību. Katram skaitītājam atkarībā no iedalītās teritorijas būs jāapseko 70 — 120 saimniecību. Visvairāk skaitītāju būs Rēzeknē — 165, bet vismazāk Ventspilī — 54.

Provizoriskie lauksaimniecības skaitīšanas rezultāti tiks paziņoti šā gada beigās.

Rūta Kesnere, “LV” informācijas redaktore

Ar Centrālās statistikas pārvaldes 2001.gada 4.aprīļa lēmumu Nr.12 apstiprinātie lauksaimniecības skaitīšanas veidlapu paraugi — šā laikraksta laidiena ielikuma “Ministrijas. Pašvaldības. Struktūras. Nozares. Dokumentos un oficiālā informācijā” 3—6.lappusītē

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!