• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas diplomatzīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2001., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - pasniedzot akreditācijas vēstuli vēstniekam

Vēl šajā numurā

31.05.2001., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas diplomatzīšanu

No 2. līdz 5. jūnijam Latvijas Universitātē notiks Eiropas diplomatzīšanas tīklu ENIC un NARIC kopējā apspriede, kuru, kā paredzēts, atklās Latvijas izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns.

ENIC un NARIC tīklu apspriede būs veltīta diplomatzīšanas turpmākajai stratēģijai tā procesa ietvaros, kuru aizsāka 1999. gada 17. jūnijā Boloņā 29 valstu ministru parakstītā deklarācija “Par vienoto Eiropas augstākās izglītības telpu”.

Apspriedes darba kārtībā ir virkne praktisku jautājumu diplomu savstarpējās atzīšanas veicināšanā Eiropā un pasaulē, piemēram, diplomu atzīšanas aspekti Eiropas augstākās izglītības kopējās telpas veidošanā, sadarbība diplomatzīšanas un augstākās izglītības kvalitātes vērtēšanas iestāžu starpā, problēmas transnacionālās izglītības rezultātā izsniegto diplomu atzīšanā, jaunu metodiku izstrāde, lai konsultētu darba devējus par citā valstī iegūtu kvalifikāciju izmantojamību un daudzi citi.

3. jūnijā būs Latvijas diena, kurā Latvija iepazīstinās citu valstu diplomatzīšanas speciālistus ar savu augstākās izglītības sistēmu, tādējādi uzlabojot mūsu izglītības atzīšanu Eiropā un pasaulē.

Latvijas dienas ietvaros kā apspriedes viesi ir uzaicināti visu Latvijas augstskolu rektori. Iepazīstinot ar Latvijas augstāko izglītību, uzstāsies Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības un zinātnes departamenta direktors Jānis Čakste, ENIC prezidents Andrejs Rauhvargers, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja Baiba Rivža, Latvijas Universitātes rektors Ivars Lācis un Rektoru padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra.

Apspriedē piedalās ap 100 dalībnieku no vairāk nekā 42 Konvencijas dalībvalstīm — ģeogrāfiskās Eiropas, kā arī valstīm, kuras piedalās UNESCO Eiropas reģionā, — Austrālijas, ASV, Kanādas un Izraēlas.

Tūlīt pēc tam, 6. jūnijā, notiks Lisabonas diplomatzīšanas konvencijas starpvaldību komitejas sēde. Tajā paredzēts apspriest un pieņemt divus jaunus Lisabonas konvenciju papildinošus starptautiskus dokumentus, kurus izstrādājuši ENIC un NARIC tīkli: “Labas prakses kodekss transnacionālās izglītības sniegšanā” un “Rekomendācijas diplomatzīšanas kritērijiem un procedūrām”.

Komitejas sēdē izskatīs arī jaunu valstu iesniegumus, kuras vēlas pievienoties Lisabonas konvencijai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sabiedrisko attiecību daļa

ENIC — European Network of National Centres for Academic Recognition and Mobility (Eiropas Nacionālo diplomatzīšanas un mobilitātes informācijas centru tīkls),

NARIC — Network of National Academic Recognition Information Centres (Akadēmiskās diplomatzīšanas nacionālo informācijas centru tīkls).

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!