• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2012. gada 7. jūnija noteikumi Nr. 126 "Grozījumi "Riska darījumu ierobežojumu izpildes normatīvajos noteikumos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2012., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas dienesta informācija

Par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū (04.06.-08.06.)

Vēl šajā numurā

15.06.2012., Nr. 94

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 126

Pieņemts: 07.06.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.126

Rīgā 2012.gada 7.jūnijā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdes
protokols Nr.23 5.p.)

Grozījumi "Riska darījumu ierobežojumu izpildes normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu likuma
42.panta ceturto daļu, 50.8 panta sesto daļu,
50.9 panta astoto daļu
un Finanšu instrumentu tirgus likuma
122.panta piekto daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 13.11.2010. normatīvajos noteikumos Nr. 313 "Riska darījumu ierobežojumu izpildes normatīvie noteikumi" (tālāk tekstā – noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 34.1 punktu šādā redakcijā:

"34.1 Šo noteikumu 34. punktā minētos ierobežojumus iestāde nosaka ne lielākus par 25 procentiem no iestādes pašu kapitāla tādām prasībām pret citām iestādēm, kuras veidojas iestādes līdzekļu investīciju gadījumā. Iestāde var noteikt lielāku iekšējo ierobežojumu, bet ne lielāku par iestādes pašu kapitālu vai 100 miljoniem euro tikai tādām prasībām pret iestādēm, kas tiek izmantotas likviditātes vajadzībām un norēķiniem, tajā skaitā tādiem atlikumiem, kas paredzēti nākamajā darbdienā veicamajiem valūtas darījumiem vai līdzekļu uzkrāšanai klienta maksājumiem vai ko veido drošības noguldījumi valūtas darījumu veikšanai. Ja iestādei ir nepieciešams noteikt investīciju ierobežojumu, kas lielāks par 25 procentiem no iestādes pašu kapitāla, bet nav lielāks par iestādes pašu kapitālu vai 100 miljoniem euro, šādu lēmumu pieņem iestādes valde, nodrošinot lēmuma pamatojuma dokumentēšanu. Iestāde iesniedz Komisijai tādu iestāžu un atbilstošo korespondējošo kontu sarakstu, ar kuru starpniecību notiek iestādes likviditātes un norēķinu nodrošināšana. Nosakot prasību pret iestādēm limitus, iestāde ņem vērā ne tikai prasību apmēra attiecību pret tās pašu kapitālu, bet arī prasību apmēra attiecību pret darījuma partnera pašu kapitālu. Prasību apmērs, kas pārsniedz 25 procentus no darījuma partnera pašu kapitāla, pieļaujams, ja iestādes valde ir pieņēmusi pamatotu lēmumu par lielāka limita, bet ne lielāka par iestādes pašu kapitālu vai 100 miljoniem euro noteikšanu riska darījumu ar konkrētu iestādi kopsummai."

2. Papildināt noteikumus ar 62. punktu šādā redakcijā:

"62. Iestāde nepiemēro prasībām pret iestādēm šo noteikumu 34.1 punktā noteikto kārtību limitu noteikšanai, ja prasības veido darījumi, kas noslēgti pirms grozījumu stāšanās spēkā, līdz to grozīšanas, pārskatīšanas vai pagarināšanas brīdim vai termiņa beigām."

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs K.Zakulis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!