• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienotās Karalistes ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2012., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmi

Vēl šajā numurā

14.06.2012., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienotās Karalistes ministra vizīti Latvijā

Latvija un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotā Karaliste ir vienotas, ka ir jāaktivizē darbs pie Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus pilnveidošanas, kas ir veids, kā palīdzēt augt valstu ekonomikām un radīt jaunas darba vietas, 12.jūnijā tikšanās laikā vienisprātis bija Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministrs lords Stīvens Grīns.

Abas puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Lielbritānijas līdzšinējo sadarbību, uzsverot, ka ir vēl ļoti labas un plašas iespējas attiecību uzlabošanai, savstarpējās tirdzniecības kāpināšanai, kā arī jaunām investīcijām.

S.Grīns uzsvēra, ka augstu vērtē Latvijas paveikto krīzes pārvarēšanā. Viņš apliecināja, ka arī Lielbritānija savā turpmākajā politikā un plānošanā vadīsies pēc fiskālās stabilitātes principiem. Pēc viņa sacītā, Lielbritānijas uzņēmēju interese par biznesu un sadarbības iespējām ar Latviju aug, kas atspoguļojas arī pieaugušās tirdzniecības un investīciju plūsmās. Gan S.Grīns, gan D.Pavļuts bija vienisprātis, ka sadarbībai vēl ir plašas iespējas un ir jāveicina uzņēmēju tieši savstarpējie kontakti, vērtējot arī iespējas vienoti ieiet trešo valstu tirgos.

Ministri pārrunāja situāciju atjaunojamo energoresursu nozarē, uzsverot, ka investoriem ir jārada stabila un prognozējama vide, bet vienlaikus jāapzinās valsts vajadzības un iespējas, kā arī ietekme uz tautsaimniecības konkurētspēju. S.Grīns informēja, ka Lielbritānija līdzīgi kā Latvija patlaban izvērtē līdzšinējo atbalsta sistēmu atjaunojamajiem energoresursiem. Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministrs S.Grīns darba vizītē Latvijā atradās 11. un 12.jūnijā. Kopā ar ministru Latvijā viesojās arī tirdzniecības misijas delegācija no Jorkšīras un Hamberas reģiona Lielbritānijā.

Lielbritānija ir 9.lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris. 2011.gadā Latvijas eksports uz Lielbritāniju veidoja 410,3 miljonus eiro (288,4 miljonus latu), kas ir par 13,4% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Savukārt imports veidoja 254,7 miljonus eiro (179 miljonus latu), kas par 31,8% pārsniedza 2010.gada apjomu. Latvijas galvenās eksporta preču grupas uz Lielbritāniju ir koksne un tās izstrādājumi (70,10%), metāli un izstrādājumi (5,76%), kā arī dažādas rūpniecības preces (3,71%).

Daiga Grūbe,
ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!