• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Otrā pasaules kara veterānu izlīguma veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2012., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sarunām ar kara veterānu organizācijām

Vēl šajā numurā

13.06.2012., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Otrā pasaules kara veterānu izlīguma veicināšanu

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks atzinīgi vērtē Valsts prezidenta Andra Bērziņa īstenotos pasākumus Otrā pasaules kara veterānu izlīguma veicināšanai.

Lai arī karā piedzīvotais ikvienam tajā iesaistītajam ir atstājis gan fiziskas, gan emocionālas rētas, A.Pabriks uzsver, ka savstarpējs aizvainojums sabiedrības iekšienē nevar būt pamats stipras un saliedētas nācijas veidošanā. “Mēs nedrīkstam dzīvot pagātnē, mums ir jādomā par savas valsts nākotni, tādēļ jau divus gadus 8.maijā esmu nolicis ziedus gan leģionāru, gan vācu, gan padomju karavīru atdusas vietās. Esmu aicinājis to darīt arī Vācijas un Krievijas vēstniekus, tādējādi apliecinot, ka starp pusēm ir panākts izlīgums un parādīta cieņa visiem karā kritušajiem karavīriem. Diemžēl atsaucība no Krievijas vēstniecības puses šim pasākumam nav bijusi,” norāda aizsardzības ministrs.

A.Pabriks pauž gandarījumu, ka Valsts prezidents šo ideju ir pacēlis augstākā līmenī, un cer, ka abās pusēs karojošie ieklausīsies prezidenta aicinājumā un to atbalstīs.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!