• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienotās Karalistes ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2012., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dzelzceļu sadarbības organizācijas ministru sanāksmi

Vēl šajā numurā

13.06.2012., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienotās Karalistes ministra vizīti Latvijā

12.jūnijā, tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministru lordu Stīvenu Grīnu, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (attēlā) uzsvēra nepieciešamību paplašināt Latvijas un Lielbritānijas ekonomisko sadarbību, aicinot Lielbritānijas uzņēmējus apsvērt iespēju Latvijā attīstīt ražošanas projektus un intensificēt divpusējo tirdzniecību.

V.Dombrovskis norādīja: “Lielbritānija ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris, taču mūsu ekonomiskajās attiecībās saskatu neapgūtu potenciālu, kura īstenošana sniegtu pozitīvu pienesumu abām valstīm. To veicinās arī mūsu kopīgā apņemšanās strādāt pie pastāvošo administratīvo un tirdzniecības barjeru nojaukšanas ES iekšējā tirgū, kas sniegs pozitīvu impulsu izaugsmei visā Eiropā.”

Lielbritānijas tirdzniecības un investīciju ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto krīzes seku pārvarēšanā, kā arī piekrita premjera viedoklim, ka Eiropā stingrāk jāievēro fiskālā disciplīna, vienlaikus īstenojot arī izaugsmi veicinošus pasākumus. S.Grīns norādīja, ka tā ir arī Lielbritānijas stratēģija, kura par mērķi uzstādījusi sabalansēta budžeta sasniegšanu 2016.–2017.gadā.

Tāpat premjers uzsvēra arī Latvijas prioritātes nākamajā ES daudzgadu finanšu perspektīvā – saglabāt pietiekamu finansējumu kohēzijas politikā, kas Latvijai un pārējām Baltijas valstīm sniegs iespēju ātrākā tempā samazināt reģionālās atšķirības ar attīstītākajiem ES reģioniem, kā arī nodrošināt taisnīgus nosacījumus lauksaimniecības tiešmaksājumu sadalē.

V.Dombrovskis ar S.Grīnu apsprieda arī jaunākās aktualitātes eirozonā, tostarp arī iepriekšējā nedēļā panākto vienošanos par aizdevuma piešķiršanu Spānijai banku sistēmas stabilitātes nodrošināšanai. Amatpersonas bija vienisprātis, ka šis lēmums palīdzēs stiprināt stabilitāti eirozonā, taču Spānijai jādomā arī par konkurētspējas atgūšanu.

Amatpersonas apmainījās ar viedokļiem arī par nākamo Ziemeļu nākotnes foruma samitu, kas 2013.gada pirmajos mēnešos notiks Rīgā. Pārrunājot samitā apspriežamās tēmas, S.Grīns norādīja, ka Lielbritānijas valdība uzskata, ka būtu svarīgi diskutēt par iespējām reģionā veicināt ilgtspējīgu un videi draudzīgu uzņēmējdarbību, it īpaši mazo un vidējo uzņēmumu sektorā.

12.jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes tirdzniecības un investīciju ministru lordu Stīvenu Grīnu.

Tikšanās laikā tika pārrunāta situācija eirozonā, Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējā ekonomiskā sadarbība un potenciālie sadarbības virzieni nākotnē. Ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvijā ir atsākusies ekonomiskā izaugsme, un aicināja Apvienotās Karalistes uzņēmējus izvērtēt investīciju iespējas Latvijā. Kā īpaši perspektīvu ministrs minēja tranzīta un loģistikas nozari. E.Rinkēvičs norādīja, ka Latvija Apvienotās Karalistes uzņēmējiem var piedāvāt tranzīta pakalpojumus uz Centrālāziju un tālākā perspektīvā arī Ķīnu.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka situācija eirozonā liek domāt par eksporta tirgu diversifikāciju. S.Grīns uzsvēra, ka līdzās tālākiem Āzijas valstu tirgiem Apvienotās Karalistes uzņēmēji ir ieinteresēti pastiprināt sadarbību arī ar Austrumeiropas un Ziemeļeiropas valstīm.

Apvienotās Karalistes Tirdzniecības un investīciju ministrija sniedz atbalstu Apvienotajā Karalistē bāzētiem uzņēmumiem, darbības uzsākšanai un izvēršanai starptautiskajā tirgū, kā arī nodarbojas ar ārvalstu investoru piesaisti Lielbritānijai.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments;

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Foto: Toms Norde, Valsts kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!