• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Novados un pilsētās: Mazsalacā, 8.06.2012.. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2012., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.06.2012., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Novados un pilsētās: Mazsalacā, 8.06.2012.

8.jūnijā darba vizītes laikā Mazsalacā Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar novada domes deputātiem, lai pārrunātu novada aktualitātes un attīstības ieceres, kā arī apmeklēja Mazsalacas vidusskolu.

Sarunas laikā ar deputātiem Valsts prezidents uzsvēra pilsētu un īpaši mazo pilsētu nozīmi Latvijas reģionu attīstībā. Viņš atzīmēja, ka tieši pašvaldību darbā ir nozīmīgi pašiem gribēt veidot un sasniegt savus mērķus. A.Bērziņš uzsvēra, ka Eiropas fondu finansējums var kalpot kā līdzeklis konkrētu jomu attīstīšanai, bet ar to nekad nebūs iespējams balstīt visu novada izaugsmi. Viņš atzīmēja pārrobežu sadarbības nozīmi ar Igauniju, kas 7.jūnijā tika pārrunāta arī ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu.

Novada domes priekšsēdētājs Gunārs Zunda vērsa uzmanību, ka par būtisku satiksmes uzlabošanu ar Igauniju kalpos šogad noasfaltētais ceļš. Tāpat deputāti Valsts prezidentam stāstīja par lauksaimnieku situāciju novadā un aktualitātēm saistībā ar Zemkopības ministrijas ierosinājumiem par lauksaimniecības zemes pirkšanu. A.Bērziņš atzina, ka lauksaimniecības politikā jābūt lielākai noteiktībai.

Deputāti uzsvēra, ka lauksaimnieki ir lepni par savu paveikto darbu, neskatoties uz ierobežotajiem finanšu līdzekļiem. Viņi arī atzina, ka Eiropas naudas apgūšana līdz šim nav notikusi veiksmīgi un būtu jādomā par principu ieviešanu, kas nodrošinātu finanšu līdzekļu pēc iespējas lielāku ieguldījumu nākotnei.

Vizīte turpinājās Mazsalacas vidusskolā, kurā direktore Valsts prezidentu iepazīstināja ar skolas darbu un sasniegumiem mācībās. A.Bērziņš izteica atbalstu skolas sadarbībai ar Sanktpēterburgas 700.vidusskolu, kas dod tiešu iespēju jauniešiem mācīties krievu valodu, kas ir būtiski jauniešiem, lai veiksmīgāk iekļautos Latvijas darba tirgū.

Viņš arī atzinīgi novērtēja tradīciju turpināšanu skolā un līdzšinējos skolas panākumus. Paziņojot par vienas savas algas ziedošanu Mazsalacas vidusskolai, vienlaikus Valsts prezidents skolēnus aicināja īpaši rūpīgi izvērtēt savu turpmākās izglītības ceļu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!