• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts izglītības satura centrs: Par obligātajiem valsts pārbaudes darbiem vidusskolniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2012., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/249014

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Jelgavas pašvaldības aģentūru darbības revīziju

Vēl šajā numurā

12.06.2012., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts izglītības satura centrs: Par obligātajiem valsts pārbaudes darbiem vidusskolniekiem

Valsts izglītības satura centrs (VSIC) neplāno mainīt obligāto valsts pārbaudes darbu skaitu vidējās izglītības noslēgumā, līdz ar to arī nākamajā gadā nav gaidāmas izmaiņas un centralizētais eksāmens matemātikā visiem vidējās izglītības beidzējiem būs obligāts. Profesionālo izglītības iestāžu vadītāji katru gadu norāda uz nesamērību starp vidējās izglītības iestāžu un profesionālo izglītības iestāžu beidzējiem izvirzītajām prasībām, jo visiem ir jākārto viens centralizētais eksāmens matemātikā, bet profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem matemātikas apguvei un citu vispārējās izglītības mācību priekšmetu apguvei ir paredzēts mazāks stundu skaits.

Šobrīd norit darbs pie profesionālās izglītības programmu modernizācijas, kam paralēli paredzēts plānot darbu arī pie atšķirīga matemātikas eksāmena sagatavošanas tiem profesionālo izglītības iestāžu beidzējiem, kuri neturpinās studijas augstskolās.

Valdības rīcības plāna viens no pasākumiem ir veikt izmaiņas valsts noteiktajos pārbaudījumos vispārējā vidējā izglītībā un profesionālajā izglītībā ar mērķi samērot valsts pārbaudījumu sistēmu starp vispārējo vidējo un profesionālo izglītību.

Kristīne Ilgaža,
VISC sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!