• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ciešākas sadarbības veicināšanu ar Brazīliju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2012., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Uzbekistānas aizsardzības ministra darba vizīti Latvijā un sadarbību kravu tranzītā uz Afganistānu

Vēl šajā numurā

07.06.2012., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ciešākas sadarbības veicināšanu ar Brazīliju

6.jūnijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar Brazīlijas Federālā štata publiskās drošības sekretāru Sandro Avelaru, kurš bija pirmo reizi ieradies vizītē Latvijā.

Sarunas laikā A.Teikmanis atzīmēja nepieciešamību attīstīt sadarbību ar Brazīliju visos līmeņos un sadarbības jomās, īpaši akcentējot aprīlī notikušo ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vizīti Brazīlijā, kā arī Ministru prezidenta Valda Dombrovska vizīti pirms gada, kas apliecina Latvijas valdības un uzņēmēju interesi attiecību paplašināšanā ar Brazīliju, īpaši tranzīta un loģistikas, informāciju tehnoloģijas, izglītības un kultūras jomā.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs norādīja uz nepieciešamību Brazīlijas Senātam pabeigt ratifikāciju nolīgumam par vīzu režīma atcelšanu parasto pasu turētājiem starp Eiropas Savienību un Brazīliju, vienlaikus atzīmējot nolīguma ratifikācijas pabeigšanu Brazīlijas Deputātu palātā aprīlī.

Brazīlijas Federālā štata publiskās drošības sekretārs S.Avelars informēja par 2014.gadā plānoto Pasaules futbola čempionātu Brazīlijā un 2016.gada Olimpiskajām spēlēm, kuru veiksmīgai norisei tiek veikta jaunu tehnoloģiju ieviešana un valsts modernizācija. S.Avelars norādīja uz saikni ar latviešu kopienu Brazīlijā, kura viņam devusi pirmo iespaidu un zināšanas par Latviju. Puses atzīmēja, ka lielu ieguldījumu attiecību tālākā padziļināšanā sniegtu abpusēja vēstniecību atvēršana abu valstu galvaspilsētās.

Pērn Brazīlija bija lielākais Latvijas tirdzniecības partneris Latīņamerikā. Galvenās eksporta grupas ir mašīnas un mehānismi, elektriskās iekārtas, metāli un to izstrādājumi, kā arī pārtikas rūpniecības produkti, bet Latvija importē no Brazīlijas metālus, to izstrādājumus un pārtikas rūpniecības produktus.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!