• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par auditu Privatizācijas aģentūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2012., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par eiro ieviešanas apsvērumiem

Vēl šajā numurā

06.06.2012., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija:
Par auditu Privatizācijas aģentūrā

Saistībā ar Privatizācijas aģentūras (PA) darbinieku anonīmajā vēstulē medijiem paustajiem pārmetumiem un bažām par personālvadības un vadības procesiem aģentūrā, 1.jūnijā notikušajā PA akcionāru ārkārtas sapulcē uzdots veikt personālvadības un vadības procesu ārējo auditu.

Audita mērķis ir izvērtēt PA darba organizācijas un personāla vadības procesus, lai identificētu organizācijas darbības riskus un problēmas. Izvērtējuma laikā auditoram būs jāizstrādā metodika darba organizācijas un personāla vadības procesu izvērtēšanai, jāizpēta iekšējo normatīvo dokumentu bāze, kas regulē PA darba organizācijas un personāla vadības procesus, jāizvērtē reālā darba organizācijas un personāla vadības procesu atbilstība iekšējiem normatīvajiem dokumentiem, jāizvērtē darba organizācijas un personāla vadības procesu caurskatāmība u.tml., kā arī jāsagatavo priekšlikumi par nepieciešamajiem uzlabojumiem. Audits jānoslēdz līdz 22.jūnijam.

Lai procesa laikā iegūtu maksimāli neatkarīgu, objektīvu vērtējumu, tika nolemts piesaistīt ārējo novērtējuma veicēju. Lai arī Publisko iepirkumu likums neregulē iepirkumu veikšanas procesu līdz 2999 latiem, Ekonomikas ministrija, ievērojot labo praksi, arī šādos iepirkumos veic vismaz trīs potenciālo pakalpojumu sniedzēju aptauju. Šāda prakse tika īstenota arī šoreiz, Ekonomikas ministrijai, aptaujājot četrus potenciālos personālvadības un vadības procesu izvērtējuma veicējus (uzņēmumus, kas nodarbojas ar konsultēšanu komercdarbībā un vadībzinībās), no kuriem viens nespēja nodrošināt visus darba uzdevumus, tāpēc savu izcenojuma piedāvājumu nemaz neiesniedza. No trim uzņēmumiem, kas izteica iespējamās sadarbības piedāvājumus un izcenojumus, tika izvēlēts piedāvājums par viszemāko cenu. Auditu PA veiks SIA “MOI”, kuras piedāvātā līguma summa bija 2950 lati, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Audits saskaņā ar Komerclikumu tiks apmaksāts no PA līdzekļiem. SIA “MOI” darbiniekiem un auditu veikšanā piesaistītajiem konsultantiem ir ilggadēja pieredze publiskās pārvaldes iestāžu vadības konsultācijās, tostarp darbības izvērtēšanā personāla vadības, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, finanšu un saimnieciskās darbības efektivitātes jomā.

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!