• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas vides ministru sanāksmi Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2012., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Centrālāfriku

Vēl šajā numurā

05.06.2012., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas vides ministru sanāksmi Lietuvā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs ar savu pavadošo delegāciju 31.maijā un 1.jūnijā Lietuvā piedalījās Baltijas vides ministru sanāksmē, lai ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem pārrunātu aktuālākos un nozīmīgākos jautājumus vides aizsardzības jomā.

Tikšanās laikā notika plaša viedokļu apmaiņa par saskaņotas depozīta sistēmas dzērienu iepakojuma ieviešanu visās Baltijas valstīs, ministriem vienojoties par Baltijas ekspertu grupas izveidi, lai koordinētu dažādus depozīta sistēmas ieviešanas un uzturēšanas risinājumus.

E.Sprūdžs iepazīstināja kolēģus ar Latvijas pieredzi depozīta sistēmas ieviešanas plānošanā atkārtoti lietojamajam un vienreiz lietojamajam dzērienu iepakojumam, kā arī informēja par plāniem šo sistēmu Latvijā ieviest ar 2015.gada 1.janvāri. Tāpat ministrs uzsvēra, ka tuvākajā laikā paredzēts atkārtoti izvērtēt šīs sistēmas ieviešanas ekonomisko pamatojumu, lai apzinātu ieviešanas izmaksas, kā arī sociālos un vides ietekmes aspektus.

Igaunijas kolēģi dalījās savā pieredzē par pārvarētajiem izaicinājumiem depozīta sistēmas ieviešanā, kā arī informēja par tās panākumiem un efektivitāti, sasniedzot ar sistēmas īstenošanu saistītos vides aizsardzības mērķus. Lai arī Igaunija un Lietuva ir apsteigusi Latviju šajā jomā, Baltijas kolēģi atzinīgi novērtēja līdz šim Latvijas paveikto. Igaunijas un Lietuvas kolēģi atzina, ka arī viņu valstīs sākotnēji pret depozīta sistēmas ieviešanu iestājās ražotāju un tirgotāju asociācijas, tomēr pēc pāris gadiem visas iesaistītās puses ir vienisprātis par sistēmas tiešajiem un pastarpinātajiem ekonomiskajiem, vides aizsardzības un sabiedrības iesaistīšanās ieguvumiem. Depozīta sistēmas lielākais pluss vienlaikus ar apkārtējās vides sakopšanu ir iespēja savākt daudz tīrākas izejvielas nekā atkritumu dalītās savākšanas sistēmā. Tas ir izdevīgāk gan ražotājiem, gan iepakojuma pārstrādātājiem un viegli atsver sākotnējos ieguldījumus sistēmas izveidošanā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!