• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kohēzijas politikas atbalstītāju valdību vadītāju sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2012., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par satiksmes ministra dalību dzelzceļa biznesa forumā

Vēl šajā numurā

05.06.2012., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kohēzijas politikas atbalstītāju valdību vadītāju sanāksmi

1.jūnijā Bukarestē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Kohēzijas politikas atbalstītāju valdību vadītāju sanāksmē. Tajā 15 ES dalībvalstis un Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu diskutēja par Kohēzijas politikas lomu Eiropas Savienībā.

Vairakkārt sanāksmes dalībnieki uzsvēra, ka ES daudzgadu budžetam 2014.–2020.gadam būs nozīmīga loma Eiropas izkļūšanā no krīzes. Sanāksmes dalībnieki bija vienisprātis, ka jāatrod labs līdzsvars starp fiskālo disciplīnu un izaugsmi veicinošiem pasākumiem.

E.Rinkēvičs Kohēzijas politikas atbalstītāju valdību vadītājiem atgādināja, ka Latvija ir vislabākais piemērs tam, kā, kombinējot fiskālās disciplīnas pasākumus ar mērķtiecīgu Kohēzijas politikas izmantošanu, var atgriezt valsti uz izaugsmes ceļa. Šis piemērs ir jārealizē arī citur Eiropā, kam jānodrošina adekvāts Kohēzijas politikas finansējums katras valsts un reģionu vajadzībām.

Vienlaikus E.Rinkēvičs arī atzina nepieciešamību uzlabot Kohēzijas politikas finansējuma izlietojuma kvalitāti un norādīja arī uz svarīgiem elementiem, kas jāsaglabā no pašreizējā plānošanas perioda. Piemēram, svarīga ir 85% līdzfinansējuma likme un PVN izmaksu iekļaušana apmaksājamajos izdevumos, lai nodrošinātu veiksmīgu projektu realizāciju.

Arī Eiropas Komisijas prezidents Ž.M.Barrozu piekrita valstu paustajām nostājām – bez spēcīgas Kohēzijas politikas nebūs iespējams nodrošināt izaugsmi Eiropā. Pēc Ž.M.Barrozu domām, sanāksmē paustās idejas veido labu ieguldījumu Eiropas krīzes risinājumu meklēšanai.

Sanāksmes noslēgumā Kohēzijas politikas atbalstītāju valdību vadītāji apstiprināja kopīgu deklarāciju, kurā aicina visu 27 ES dalībvalstu vadītājus 28.–29.jūnija Eiropadomē vienoties par nepieciešamību nodrošināt Kohēzijas politikai adekvātu finansējumu 2014.–2020.gadā. Deklarācijā 15 valstis uzsver Kohēzijas politikas lomu izaugsmes un nodarbinātības nodrošināšanai Eiropā.

Kohēzijas politikas atbalstītāju grupa jeb tā sauktie Kohēzijas draugi apvieno tādas ES dalībvalstis kā Latviju, Lietuvu, Igauniju, Poliju, Rumāniju, Ungāriju, Bulgāriju, Slovākiju, Slovēniju, Čehiju, Maltu, Kipru, Portugāli, Grieķiju un Spāniju, kā arī topošo dalībvalsti Horvātiju.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!