• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2012., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Melnkalnes ārlietu ministra oficiālo vizīti

Vēl šajā numurā

01.06.2012., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumu

Saeima 31.maijā galīgajā lasījumā atbalstīja Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumu, kas paredz ieviest elektronisko oficiālo publikāciju. Tādējādi likumi, Ministru kabineta noteikumi un citi tiesību akti tiks publicēti elektroniski. Līdz ar to paredzēts atteikties no oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” izdošanas papīra formātā. Tas palīdzēs ietaupīt vairāk nekā ceturto daļu no līdzekļiem, kas patlaban nepieciešami oficiālās publikācijas nodrošināšanai.

Oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis” interneta vietnē www.vestnesis.lv būs pieejams no 2012.gada 1.jūlija, bet vēl pusgadu – līdz 2013.gada 1.janvārim – vienlaikus tiks nodrošināta arī oficiālā publikācija papīra formā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Pārejas periods nepieciešams, lai nodrošinātu iespēju pārliecināties par elektroniskās publikācijas drošību, ērtību un uzticamību un, ja nepieciešams, novērst radušās problēmas. Valdībai būs jāizvērtē elektroniskā izdevuma drošums un pieejamība un līdz 1.novembrim par to būs jāiesniedz ziņojums Saeimai.

Oficiālajā izdevumā elektroniski publicēs ārējos normatīvos aktus, kā arī citus tiesību aktus un oficiālos paziņojumus, ja to publicēšanu šajā izdevumā paredz ārējie normatīvie akti.

Oficiālā publikācija būs publiski ticama un saistoša, ar tās nezināšanu nevarēs aizbildināties. Oficiālais izdevums būs pieejams ikvienam brīvi un bez maksas. Tāpat personas varēs pieprasīt izdevējam nodrošināt oficiālās publikācijas apliecinātas izdrukas izgatavošanu papīra formātā par samaksu, kas nepārsniedz tās pašizmaksu. Šādai izdrukai būs informatīvs raksturs.

Savukārt tiesību aktu konsolidētās versijas būs brīvi un bez maksas pieejamas interneta vietnē www.likumi.lv. Tajā pieejamajai informācijai gan nebūs oficiālās publikācijas statusa, un tā nebūs juridiski saistoša.

Likumprojekta autori norāda, ka oficiālā publikācija elektroniskajā formā būs lietotājam ērtāka un arī plašāk pieejama. Atteikšanos no drukas versijas pamato salīdzinoši nelielais tās abonentu skaits, kas 2010.gadā bija sarucis līdz 510 abonentiem. Savukārt laikraksta neoficiālās elektroniskās versijas unikālo lietotāju skaits darba dienā pārsniedz 3500.

Elektronisko izdevumu izdos valsts aģentūra “Latvijas Vēstnesis”, kas Ministru kabinetam jāizveido līdz 2016.gada 1.janvārim. Līdz aģentūras izveidei tās uzdevumu izpildi nodrošinās valsts SIA “Latvijas Vēstnesis”. Oficiālo publikāciju informācijas sistēmas uzturēšanu un attīstību finansēs no valsts budžeta dotācijas, maksas par oficiālajām publikācijām un citiem ieņēmumiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!