• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos Lauku attīstības programmas pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2012., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 29.maijā

Vēl šajā numurā

01.06.2012., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija:
Par pieteikšanos Lauku attīstības programmas pasākumiem

Lauku atbalsta dienests (LAD) ir uzsācis atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu vairākos Lauku attīstības programmas (LAP) pasākumos.

Šobrīd ir sākta projektu iesniegumu pieņemšana LAP pasākumā “Lauku saimniecību modernizācija”, kas notiek saskaņā ar Ministru kabineta (MK) 2009.gada 14.jūlija noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursa veidā lauku un zivsaimniecības attīstībai” un MK 2010.gada 1.novembra noteikumiem Nr.1026 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Lauku saimniecību modernizācija””. Projektu iesniegumu pieņemšana 12.kārtai notiek no 2012.gada 28.maija līdz 26.jūnijam ar kopējo publisko finansējumu lauku saimniecībām 8 085 304 latu apmērā, kuru īstenošanas vieta ir LAD Austrumlatgales, Dienvidkurzemes un Dienvidlatgales reģionālo lauksaimniecības pārvalžu (RLP) teritorijās. Iesniegto projektu īstenošanas beigu datums, ja tiek veiktas investīcijas ražošanas pamatlīdzekļu iegādei, ir astoņi mēneši, ja tiek veikta būvniecība un rekonstrukcija – divi gadi no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Sākta atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšana arī LAP pasākumā “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana”, kas notiek saskaņā ar MK 2009.gada 14.jūlija noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un MK 2008.gada 8.aprīļa noteikumiem Nr.255 “Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai Latvijas lauku attīstības programmas pasākuma “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” ietvaros”. Projektu iesniegumu pieņemšana 8.kārtai notiek no 2012.gada 28.maija līdz 2012.gada 26.jūnijam. Publiskais finansējums 1 023 862 latu apmērā pieejams pārstrādes uzņēmumiem, kas pārstrādā II un III kategorijas dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus, kuri nav paredzēti cilvēku patēriņam. Savukārt publiskais finansējums 6 037 249 latu apmērā pieejams pārējo lauksaimniecības produktu sektora jauniem pārstrādes uzņēmumiem, ja projektu īsteno Latgales plānošanas reģionā, un gaļas, piena, graudu, augļu un dārzeņu sektora pārstrādes uzņēmumiem, kā arī pārējo lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumiem. Šajā kārtā iesniegto projektu iesniegumu īstenošanas beigu datums ir divi gadi no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Projektiem, kuru ietvaros tiek atbalstītas tikai jaunu iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana, projektu īstenošana ir viens gads no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

LAD pieņem atklāta konkursa projektu iesniegumus LAP pasākumā “Atbalsts daļēji naturālo saimniecību pārstrukturēšanai”, kas notiek saskaņā ar MK 2011.gada 4.oktobra noteikumiem Nr.772 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu kompensāciju maksājumu veidā pasākumam “Atbalsts daļēji naturālo saimniecību pārstrukturēšanai””. Projektu iesniegumu pieņemšana notiek no 2012.gada 28.maija līdz 2012.gada 26.jūnijam LAD Ziemeļaustrumu, Austrumlatgales un Dienvidlatgales RLP. Pasākuma mērķis ir veicināt daļēji naturālo saimniecību pārstrukturēšanu, sekmējot komerciālas un konkurētspējīgas saimnieciskas darbības attīstību.

No 2012.gada 28.maija līdz 2012.gada 26.jūnijam pieņem atklāta konkursa projektu iesniegumus LAP pasākumā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)”, kas notiek saskaņā ar MK 2009.gada 14.jūlija noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un MK 2010.gada 9.februāra noteikumiem Nr.132 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)””. 8.kārtas pieejamais publiskais finansējums 2 000 000 latu apmērā ir aktivitātei, kas saistīta ar kurināmā ražošanu no lauksaimniecības un mežsaimniecības produktiem, savukārt 18 000 000 latu – pārējām aktivitātēm. Projektu iesniegumus sarindo atbilstoši punktu skaitam saskaņā ar projektu atlases kritērijiem, priekšroku publiskā finansējuma saņemšanai dodot projektu iesniegumiem ar lielāku punktu skaitu. Iesniegto projektu īstenošanas beigu datums, ja tiek veiktas investīcijas ražošanas pamatlīdzekļu iegādei, ir viens gads, ja tiek veikta būvniecība un rekonstrukcija – divi gadi no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Uzsākta projektu iesniegumu pieņemšana LAP pasākumā “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem”, kas notiek saskaņā ar MK 2009.gada 14.jūlija noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursa veidā lauku un zivsaimniecības attīstībai” un MK 2008.gada 7.jūlija noteikumiem Nr.525 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem””. Projektu iesniegumu pieņemšana 17.kārtai notiek no 2012.gada 28.maija līdz 26.jūnijam. Šajā kārtā projektus var iesniegt tie novadi, kuri nav izmantojuši tiem piešķirto finansējuma apmēru atlikušā finansējuma ietvaros. Iesniegto projektu īstenošanas beigu datums ir divi gadi no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Turpinās projektu iesniegumu pieņemšana LAP pasākumā “Meža ekonomiskās vērtības celšana” saskaņā ar MK 2009.gada 6.oktobra noteikumiem Nr.1145 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma “Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana” īstenošanai”. Projektu pieņemšana turpināsies līdz brīdim, kad laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” tiks publicēts paziņojums par kārtas noslēgumu. Pasākuma mērķis ir palielināt meža ekonomisko vērtību, nodrošinot ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Pasākuma ietvaros tiek atbalstīta jaunaudžu kopšana, mazvērtīgu mežaudžu nomaiņa, kā arī jaunu instrumentu un aprīkojuma, kas paredzēts jaunaudžu kopšanai un mazvērtīgu mežaudžu nomaiņai, iegāde.

Joprojām līdz 30.jūnijam notiek atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšana LAP pasākumā “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2011.gada 20.septembra MK noteikumiem Nr.726 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība vietējām rīcības grupām starpvalstu sadarbībai”. Kopējais publiskais finansējums šajā pasākumā ir 1 000 000 latu. Sadarbības projektu īstenošanas beigu datums ir divi gadi no LAD lēmuma par sadarbības projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā un sadarbības partnera dalībvalsts kompetentās institūcijas lēmuma pieņemšanas par sadarbības projekta apstiprināšanu iesniegšanas Lauku atbalsta dienestā. Projekta iesnieguma veidlapa pieejama LAD mājaslapā www.lad.gov.lv, sadaļā “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.

Līdz 2012.gada 11.jūnijam turpinās “Platību maksājumu iesniegumu 2012.gadā” pieņemšana. Jāņem vērā, ka pēc 2012.gada 15.maija par katru nokavēto darba dienu piemēro 1% atbalsta samazinājumu.

Tāpat turpinās arī LEADER pieejas īstenošanas pasākumi gan Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, gan Eiropas Zivsaimniecības fonda ietvaros.

2012.gada 1.jūnijā pēdējo dienu var iesniegt iesniegumus atbrīvojuma saņemšanai no akcīzes nodokļa par dīzeļdegvielu.

Plašāka informācija, tostarp projektu iesniegumu veidlapas un metodiskie norādījumi to aizpildīšanai, pieejama LAD mājaslapā. Iesniegumi jāiesniedz LAD Centrālajā aparātā Klientu apkalpošanas daļā, Rīgā, Republikas laukumā 2 (tālr.: 67027693, 67027684) vai LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, pa pastu, elektroniski (atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu) vai izmantojot LAD elektronisko pieteikšanās sistēmu (EPS).

Ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!