• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nerimstošās vardarbības nosodījumu Sīrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2012., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248382

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esat laipni gaidīts Latvijā, prezidenta kungs!

Vēl šajā numurā

30.05.2012., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nerimstošās vardarbības nosodījumu Sīrijā

Ārlietu ministrija nosoda nerimstošo vardarbību, kas Sīrijā tiek vērsta pret civiliedzīvotājiem, neskatoties uz valstī izsludināto pamieru un starptautiskās sabiedrības centieniem situācijas stabilizēšanā. Nesenā Houlas (El-Houleh) pilsētas apšaudē bojā gāja vairāk nekā 100 civiliedzīvotāju, tostarp liels skaits bērnu.

Ārlietu ministrija atbalsta ANO Drošības padomes paziņojumu, kas nosoda neseno uzbrukumu Houlas pilsētai un pauž pārliecību, ka vainīgajiem ir jāsaņem sods. ANO ģenerālsekretāram sadarbībā ar ANO novērošanas misiju Sīrijā jāturpina šā uzbrukuma izmeklēšana. Sīrijas valdībai nekavējoties jāizpilda ANO un Arābu valstu līgas īpašā sūtņa Sīrijā Kofi Annana plānā paustie nosacījumi attiecībā uz militāro spēku atvilkšanu no pilsētām un vardarbības pārtraukšanu pret civiliedzīvotājiem.

Ministrija jau vairākkārt ir paudusi bažas par situāciju Sīrijā un nosodījusi tās varas iestāžu īstenoto vardarbību pret iedzīvotājiem, kas izraisījusi nopietnu humāno krīzi un pieaugošu upuru skaitu.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!