• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2012., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Vācijā

Vēl šajā numurā

30.05.2012., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Briselē

29.maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē Briselē. Sanāksmē ministri diskutēja par Dānijas prezidentūras sagatavoto ES daudzgadu budžeta 2014.–2020.gadam sarunu ietvaru, kurā atspoguļotas visas budžeta jomas.

E.Rinkēvičs norādīja uz to, ka ES daudzgadu budžets ir svarīgs instruments, lai veicinātu dalībvalstu izaugsmi. Ministrs uzsvēra Kohēzijas politikas finansējuma lomu tās attīstībā un nepieciešamību šīs investīcijas turpināt arī nākamajā plānošanas periodā. Runājot par kohēzijas politiku, E.Rinkēvičs aicināja Dānijas prezidentūru iekļaut sarunu ietvarā atbilstošu finansējuma piešķiršanu tām valstīm, kuras piedzīvojušas nozīmīgu iekšzemes kopprodukta kritumu iepriekšējos gados. Attiecībā uz Kopējo lauksaimniecības politiku E.Rinkēvičs uzstāja uz straujāku tiešo maksājumu izlīdzināšanu, aicinot noteikt minimālo tiešo maksājumu līmeni iepretim ES vidējam līmenim. Ministrs Kopējo lauksaimniecības politiku aicināja veidot tā, lai visā ES būtu godīgi tiešo maksājumu nosacījumi. E.Rinkēvičs norādīja arī uz pētniecības un attīstības nozīmi, uzsverot programmas Horizon 2020 nozīmi. Šajā programmā būtiski nodrošināt sabalansētu visu ES dalībvalstu zinātnieku līdzdalību.

Vispārējo lietu padomes darba kārtībā bija iekļauti jautājumi arī par gatavošanos 28.–29.jūnija Eiropadomei, jautājums par Horvātijas monitoringa ziņojumu un G20 samitu Meksikā.

Latvijas Republikas Pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!