• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija: Par Tieslietu sistēmas Goda zīmēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2012., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248375

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 29.maijā

Vēl šajā numurā

30.05.2012., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija:
Par Tieslietu sistēmas Goda zīmēm


Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

28.maijā tika pasniegtas Tieslietu sistēmas Goda zīmes. Apbalvojumu saņēma astoņi tieslietu sistēmas pārstāvji. Pasākumā piedalījās tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, Tieslietu ministrijas vadība, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

“Ne tikai pavasaris ienes mūsu dzīvē sauli, arī jaukas tradīcijas padara mūsu dzīvi stabilu un saulainu! Apbalvošanas padomei nu jau sesto gadu pēc kārtas nācās rūpīgi izvērtēt apbalvošanas pamatojumu un pieņemt lēmumu par apbalvošanu. Tieslietu sistēmas spēks ir tās augsti kvalificētie speciālisti, eksperti un darbinieki ar nākotnes redzējumu un godīgumu sirdī! Un es kā tieslietu ministrs vēlos akcentēt, ka katrs labais un godprātīgi veiktais darbs tiek pamanīts un šodien ar Tieslietu sistēmas Goda zīmi – ordeni – novērtēts,” svinīgajā pasākumā uzsvēra tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Tieslietu sistēmas Apbalvošanas padomes sēde notika aprīlī. Izskatot iesniegtos pieteikumus, tika nolemts piešķirt I, II un III pakāpes Goda zīmes.

Tieslietu sistēmas I pakāpes Goda zīmi piešķir par izcilu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā. Ar I pakāpes Goda zīmi tika apbalvots Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Tieslietu sistēmas II pakāpes Goda zīmi piešķir par īpaši nozīmīgu ieguldījumu vai sasniegumu tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā un tiesu sistēmai piederīgo amatpersonu zināšanu un profesionalitātes veicināšanā.

Ar II pakāpes Goda zīmi tika apbalvota Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta senatore Jautrīte Briede.

Par priekšzīmīgu, godīgu un radošu amata pienākumu veikšanu ar III pakāpes Goda zīmi tika apbalvoti: Augstākās tiesas Senāta krimināllietu departamenta senators Voldemārs Čiževskis, Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas tiesnesis Pēteris Opincāns, Augstākās tiesas Senāta krimināllietu departamenta senators Artūrs Freibergs, Latvijas Tiesnešu mācību centra direktore Solvita Kalniņa-Caune, bijusī zvērināta tiesu izpildītāja Vita Jonase un zvērināta notāre Lūcija Kreile.

Uzskatot, ka tieslietu sistēmas lielākā bagātība ir tās kvalificētie speciālisti, eksperti un darbinieki ar plašu nākotnes redzējumu, Tieslietu ministrija, Ģenerālprokuratūra un Augstākā tiesa 2008.gadā izveidoja īpašu tieslietu sistēmas apbalvojumu.

Ksenija Novikova, Tieslietu ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!